Bülent Korkmaz’dan Fenerbahçe ve Sezon Değerlendirmesi

Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz sezonun son basın toplantısını yaptı.

Bülent Korkmaz’dan Fenerbahçe ve Sezon Değerlendirmesi
24 Mayıs 2019 14:13

Teknik Direktör Bülent Korkmaz,  sezonun son basın toplantısında Fenerbahçe karşılaşması ve 2018-2019 sezonunun değerlendirmesini yaptı.

Başkan Ali Şafak Öztürk ve yönetiminin zor bir dönemde sorumluluk aldığına işaret eden Bülent Korkmaz, “Ali Şafak Öztürk ve yönetimi tam zamanında görevi devralarak ellerini değil, tüm vücutlarını taşın altına koydu. Başarılması kolay bir iş değildi. Başkanımızın ve yönetimimizin desteği nedeniyle onlara da teşekkür etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Korkmaz, Fenerbahçe maçında alacakları puan yada puanlarla ligi en kötü ihtimalle yedinci bitireceklerini belirterek sezon başının ilk iki haftası dışında sıralamada hep ilk 10 içinde yer aldıklarını hatırlattı. Oyuncularla birlikte doğru işler yaptıklarını söyleyen ve oyuncularına saha içi ve saha dışı davranışlarından ötürü teşekkür eden Korkmaz, takımın yaş ortalamasının Süper Lig’de en yüksek beş kulüp içinde olduğuna da değinerek, “Ancak koşu mesafelerinde en iyi 8 takımdan biriyiz. Bu da fiziksel olarak doğru çalıştığımızı gösteriyor. Gelecek sezon  doğru yapılanma, planlama, transfer yaparak ve takımın yaş ortalamasını düşürerek daha kompakt bir takım yaratmalıyız.” diye konuştu.

Ligin ilk yarısında 27, ikinci yarısında ise 18 puan topladıklarını belirten Bülent Korkmaz, ligde yedikleri 52 golün çoğunluğunu farklı mağlup oldukları 7 maçta kalelerinde gördüklerini, bu durumun da konsantrasyon eksikliğinden kaynaklandığını itiraf etti. Bu istatistiğin kendileri için gelecek sezona yönelik bir ışık olduğunu söyleyen Korkmaz, gelecek sezon konsantrasyonlarını daha da yükseltmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Ali Şafak Öztürk’ün gelecek sezon devam etmesi için devre arasında teklif yaptığını ama Başkan Öztürk’e ilk önce toplayacakları puanı görmek istediğini söylediğini de aktaran Bülent Korkmaz, “Bir sıkıntı yok. Uzun süreli bir kontrat olursa Süper Lig’deki sıralama hedefimizi ilerleyen yıllarda daha rahat görebiliriz. Gelecek yıl da takımın başında olacağım” dedi.

Gelecek yılın transfer çalışmalarında ligin ikinci yarısında başladıklarını anlatan Korkmaz, “Transferin planlamasını yaptık ve raporu verdik. Mevkileri de belirledik. Futbolcu izlemeye devam ediyoruz. Hem daha güçlü hem daha iyi oynayan bir takım oluşturmak için uğraşıyoruz. İnşallah düşündüğümüzü yaparız.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Özdilek’ten sonra ilk kez bir teknik direktörün sezon sonuna dek çalışıldığının hatırlatılması üzerine açıklamada bulunan Bülent Korkmaz, “Antalyaspor uzun bir süre sonra ilk defa bir teknik direktör ile sezonu tamamladı. Sezon sonunu görebilmek Türkiye’de bir teknik direktör için önemlidir. Bundan dolayı son derece mutluyum. İnşallah bu durum sonraki senelerde de devam eder.” açıklamasını yaptı.