Antalyaspor – Fenerbahçe (MAÇ ÖNCESİ)

Antalyaspor, bugün Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu 17. Hafta mücadelesinde Fenerbahçe’yi konuk edecek.

Antalyaspor – Fenerbahçe (MAÇ ÖNCESİ)
24 Aralık 2018 17:00

Antalyaspor, bugün Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu 17. Hafta mücadelesinde Fenerbahçe’yi konuk edecek. Antalya Stadyumu’nda oynanacak mücadele, 20.00’da başlayacak.

Mücadele öncesinde Antalyaspor, geride kalan 16 haftada topladığı 26 puanla 7. sırada, Fenerbahçe ise topladığı 15 puanla 17. sırada bulunuyor.

Antalyaspor – Fenerbahçe mücadelesi beIN SPORTS 1 kanalından yayınlanacak.

SAKATLIKLAR – CEZALILAR

Antalyaspor’da sakatlığı bulunan Mevlüt ve Charles’ın yanı sıra kart cezalıları Doğukan, Celustka, Maicon ve Diego ile Vainqueur ve Ozan Evrim forma giyemeyecek.

MAÇIN HAKEMİ

Antalyaspor – Fenerbahçe mücadelesini Ümit Öztürk yönetecek. Ümit Öztürk’ün yardımcılıklarını Kemal Yılmaz ve Osman Gökhan Bilir yapacak. Mücadelenin VAR hakemleri ise Mete Kalkavan ve Serkan Tokat.

Antalyaspor – Fenerbahçe mücadelesinin hakem listesi şu şekilde:

(O) Ümit Öztürk
(Y) Kemal Yılmaz
(Y) Osman Gökhan Bilir
(D) Koray Gençerler
(VAR) Mete Kalkavan
(AVAR) Serkan Tokat

Ümit Öztürk, Antalyaspor’un bugüne dek altı maçında düdük çaldı. Antalyaspor bu maçların 4’ünü kazanırken, 1’ini kaybetti.

Ümit Öztürk yönetiminde altı maça çıkan kırmızı beyazlılar, bu maçlarda on yedi sarı kart görürken, ekibimize iki kırmızı kart çıktı.

Ümit Öztürk’ün iç sahada yönettiği dört maçta Antalyaspor yenilgi yüzü görmedi.

Ümit Öztürk, Antalyaspor’un en son bu sezon 11. haftada oynanan ve 2-1 kazandığımız Kasımpaşa mücadelesinde düdük çalmıştı.

İKİ TAKIM ARASINDAKİ MAÇLAR

Antalyaspor ile Fenerbahçe, Antalya’da ilk kez 1982-1983 sezonunda Türkiye 1. Ligi mücadelesinde karşı karşıya geldi. Atatürk Stadyumu’nda oynanan mücadele 1-1 eşitlikle sona ermiş, Antalyaspor’un golü 11. dakikada Orhan Kırıkçılar’dan gelmişti.

Antalyaspor ve Fenerbahçe, bugüne dek 44’ü Süper Lig, 5’i Türkiye Kupası olmak üzere 49 kez karşı karşıya geldi. Antalyaspor bu maçların 8’ini kazanırken, 33 maç Fenerbahçe üstünlüğüyle sonuçlandı.

Antalyaspor ile Fenerbahçe, Antalya’da 22 Süper Lig ve 3 Türkiye Kupası olmak üzere 25 maçta karşı karşıya geldi. Antalyaspor bu maçların 6’sını kazanırken, 12 maç Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi.

SON BEŞ MAÇ

Fenerbahçe 4 – 1 Antalyaspor
Antalyaspor 0 – 1 Fenerbahçe
Fenerbahçe 0 – 1 Antalyaspor
Antalyaspor 1 – 0 Fenerbahçe
Antalyaspor 4 – 2 Fenerbahçe

EN FARKLI GALİBİYETLER

Antalyaspor 4 – 2 Fenerbahçe (Spor Toto Süper Lig 2015-2016 Sezonu 20. Hafta)

EN FARKLI MAĞLUBİYET

Antalyaspor 0 – 5 Fenerbahçe (Türkiye 1. Lig 1996-1997 Sezonu 24. Hafta)

EN GOLLÜ MAÇ

Antalyaspor 4 – 3 Fenerbahçe (Ziraat Türkiye Kupası 2009-2010 Sezonu 3. Kademe A Grubu Maçı)