Bülent Korkmaz: “38 Puanla Güvenilir Noktadayız”

Bülent Korkmaz, geçtiğimiz hafta oynanan Kasımpaşa ve cumartesi günü oynanacak olan Akhisarspor karşılaşması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bülent Korkmaz: “38 Puanla Güvenilir Noktadayız”
18 Nisan 2019 14:19

Teknik Direktör Bülent Korkmaz, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde düzenlediği haftalık basın toplantısında, geçtiğimiz hafta oynanan Kasımpaşa ve 20 Nisan Cumartesi günü saat 16.00’da oynanacak olan Akhisarspor karşılaşması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kasımpaşa karşısında 10 kişi kalmalarına rağmen takım halinde oynamayı başardıklarını ve galibiyet aldıklarını ifade eden Bülent Korkmaz, “Takım halinde oynadığımız hiçbir maçı kaybetmedik. Ne zaman takım oyunundan koptuk, hem oyun, hem de sonuç olarak farklı oldu. İnşallah bu hafta da takım halinde hareket etmeye çalışacağız. Bu bizim için çok önemli. Kasımpaşa galibiyeti bizim için moral oldu. Ancak bu galibiyet ve ulaştığımız puan bizi gevşetmemeli, konsantrasyonu daha da üst seviyeye çıkarmalı” dedi.

Cumartesi günü oynayacakları Akhisar maçı öncesi cezalı ve sakat oyuncuların olduğunu anlatan Korkmaz, “Geçen hafta Doukara’nın yokluğunda Mevlüt’e şans verdik. Bu hafta da cezalı oyuncularımızın yerine farklı oyuncularla oynayacağız. Geçen hafta da söylediğim gibi; sezonun 3-4 haftasında belli bir 11’le oynama şansımız olmadı. Sakatlıklar, hastalıklar ve cezalılar nedeniyle sezon boyunca bu sıkıntıyı yaşadık” diye konuştu.

Şu anda ligde topladıkları 38 puanla güvenilir noktada olduklarını belirten Korkmaz, “6 maçımız kaldı. Bu 6 maçtan da alabileceğimiz maksimum puan neyse onu almaya çalışacağız. Ancak bu hafta oynayacağımız Akhisar maçı zorlu geçecek. Çünkü bizim maçımız onlar için final gibi görünüyor. Dolayısıyla bunun bizim için avantaj mı dezavantaj mı olacağını saha içinde göreceğiz. Her maça hazır olduğumuz gibi bu maça da hazırız” ifadelerini kullandı.

VAR sisteminin doğru kullanılması ile ilgili görüşlerini de açıklayan Korkmaz, “Dün Manchester City-Tottenham karşılaşmasını izledik. Keyifli bir maç oldu. Hakemin ön planda olmadığı ama etkili olduğunu gördük. Maçın hakemi Cüneyt Çakır’dı. Onu da kutluyorum. Muazzam bir maç yönetti. Son dakikadaki pozisyonda VAR sisteminin ne kadar doğru kullanıldığını gösterdi. Dolayısıyla bizde de VAR sistemi doğru kullanılmalı. Böyle olduğu zaman hak edene hakkı veriliyor” dedi.