Öztürk’ten Gençlere Yatırım Sinyali

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, kulüp gündemi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu…

Öztürk’ten Gençlere Yatırım Sinyali
26 Eylül 2017 17:59

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, kulüp gündemi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ajansspor’un haberine göre La Gazzetta dello Sport’a özel bir röportaj veren Öztürk, Rıza Çalımbay’ın ardından bir değişikliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ligde kötü gittiklerini belirten Öztürk, “Hedeflerimiz doğrultusunda tekrar zirveye doğru çıkmak istiyorduk. Avrupa’ya gitmek istiyoruz ki bu hiç de kolay bir şey değil. Bu sadece para meselesi de değil” diye konuştu.

Kulüp stratejisi olarak Barcelona’yı örnek aldıklarını kaydeden Öztürk, bunun için karakter olarak da güçlü bir teknik adam gerektiğini söyledi. Bu anlamda Antonio Conte’nin ideal bir isim olduğunu hatırlatan Ali Şafak Öztürk, “Leonardo da bir an önce çalışmaya başlayıp buradaki çevreye adapte olacak. Bazı isimleri ikna etmek için sadece para yeterli değil, hedeflerinizi de iyi bir şekilde anlatmalısınız. Teknik ve taktik olarak gelişmeliyiz. Menez, Eto’o, Nasri ve Vainqueur’ü transfer ettik. Gelecekte genç oyunculara da yatırım yapmamız gerekecek ki şu anki takımda da onlara rol model olacak birçok oyuncu bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de başarılı olmak için bütçenin önemine vurgu yapan ve Atalanta örneğini veren Öztürk, “İstanbul kulüplerinin 100-150 milyonluk bütçesi oluyor. Diğer kulüplerin ise 60-70 arası. Ama doğru projeleri yaparsanız sonuçları da alıyorsunuz. Tıpkı geçen sene olduğu gibi. Mesela Atalanta gençlere yaptığı yatırımla başarıya ulaştı” dedi.