Hamzaoğlu Oynanan Oyundan Memnun

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, 2-0 kaybedilen iç sahadaki son maçla ilgili yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Hamzaoğlu Oynanan Oyundan Memnun
11 Mayıs 2018 22:26

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, 2-0 kaybedilen iç sahadaki son maçla ilgili yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Hamza Hamzaoğlu, yaptığı açıklamada oyun olarak bakıldığında bugün istediklerini sahaya yansıtan bir Antalyaspor olduğunu savunurken, rakibe karşı tek bir blok halinde durmaları gerektiğini ve bunu da başardıklarını aktardı. Oyuncularına kendilerine güvenerek, pas yaparak rakip sahaya çıkmaları ve yapabiliyorlarsa hızlı hücumlarla rakip kaleyi zorlamaları talimatını verdiğini belirten deneyimli hoca, ilk yarıda bu fırsatları yakalasalar da golle sonuçlandıramadıklarını, yanlış bir yan pasta gelen golle ilk yarıyı 1-0 geride tamamladıklarını aktardı. İlk yarının berabere tamamlanması durumunda rakibin ikinci yarı daha fazla risk almak zorunda kalacağını aktaran Hamzaoğlu, bugünkü oyun ve mücadelesinden ötürü oyuncularını tebrik etti.

Maicon’a sarı kart görmesinin ardından verdiği tepkiyle ilgili de çaıklamada bulunan Hamza Hamzaoğlu, şunları söyledi:

Sarı kartlık bir pozisyon oldu, sarı karttan sonra hakeme göstermiş olduğu tepki doğru bir tepki değildi. O yüzden kızdım. Kırmızı kart görüp oyun dışı kalabilirdi. Bu tür takımlara karşı 10 kişi oynamak çok zordur. Onun için kızdım. Tabi o da kendince haklı olduğunu düşünerek öyle bir tepki verdi. Hakem de olumlu yaklaştı. Oyun içinde bu tür şeyleri doğal karşılamak lazım. Oyuncunun nabzı yüksek, başka türlü bir karar çıkmasını bekliyor. Hakemlerin bizlere, bizlerin de hakemlere böyle olumlu yaklaşımları olsa her şey düzelecek ama kural ne ise onu da vermek gerekiyor.

Kendisine Antalyaspor’un matematiksel olarak  ligdeki durumu sorulan deneyimli hoca, sözlerini şöyle noktaladı:

Bizden kötü takımlar var ama matematik bu, ne olacağı belli olmaz. Yarınki maçlardan sonra her şey daha da netleşecek. Önümüzde oynanmamış bir maçımız var. En iyi şekilde ona hazırlanacağız. Gönül isterdi ki bugün puan ya da puanlar alalım ama başaramadık. umuyorum önümüzdeki hafta  kazanabileceğimiz bir oyun ortaya koyarız.