Çalımbay: “Eksiklere Rağmen Kazanmalıyız”

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde haftalık basın toplantısını düzenledi…

Çalımbay: “Eksiklere Rağmen Kazanmalıyız”
17 Ağustos 2017 14:48

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde haftalık basın toplantısını düzenledi.

Süper Lig’in ilk maçında Beşiktaş ile oynadıklarını hatırlatan Çalımbay, şampiyon takıma ikinci yarı iyi futbol oynadıklarına söyledi. Maçın seyircisiz oynanmasının kendileri açısından dezavantaj olduğunu belirten deneyimli teknik adam, ilk yarıda oynadıkları temposuz futboldan memnun olmadığını ifade etti.

Takımda sakat oyuncuların olmasının kendileri açısından de üzücü olduğunu kaydeden Rıza Çalımbay, eksik futbolcularına rağmen Akhisar Belediyespor maçını kazanmaları gerektiğini belirtti. Çalımbay ayrıca Milli maç arasından sonraki Galatasaray karşılaşmasında takımın tamamen hazır olacağını belirtti.

Beşiktaş maçı hakemi Cüneyt Çakır’ın karşılaşmanın sonucu etkileyen hatalar yaptığını söyleyen Çalımbay, “Cüneyt Çakır gibi üst seviyeye gelen hakem penaltıyı nasıl verdi bilmiyorum. Bana göre yapmaması gerekiyor. Çok büyük bir hataydı. Böyle maçlarda daha dikkatli olması gerekiyordu. Yıllardır hakem arkadaşların bariz hatalarından canım yanıyor. Hakem arkadaşımızın yaptığı hatayı affetmem mümkün değil. Hata oldu bitti, gitti. Önemli olan bundan sonraki maçlar. Çok kritik maçlar oynayacağız” diye konuştu.

Geçen yıl başarılı bir sezon geçirdiklerini ve bunda yönetimin desteğinin büyük olduğunu ifade eden Antalyaspor Teknik Direktörü, yönetimin takımın yanında olmadığı zaman sıkıntılı günler yaşanabileceğini hatırlattı.

Akhisar Belediyespor karşılaşmasının zor geçeceğini aktaran Çalımbay, “Bu maç göründüğü kadar kolay değil. Kazanmamız için uğraşmamız gereken bir maç. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Her takımın çok sayıda transfer yaptığını anlatan Çalımbay, ligin zor geçeceğine değindi. Başarılı olmak için iyi transfer yapmaları gerektiğini aktaran Çalımbay, yönetimden iki transfer istediğini söyledi.

Beşiktaş ile Antalyaspor yöneticilerinin karşılaşma sonrası açıklamaları hakkında konuşan Çalımbay, “Göreve geldiğimden beri Eto’o’nun olaylarıyla uğraşıyoruz. Gelmeden önce kadro dışıydı. Sonra transfer dönemleri falan. Beşiktaş ile Antalyaspor arasında böyle şeyler olmaması gerekiyor. İkisi de değerli kulüp. Beşiktaş kulübünde hayatım geçti. Antalyaspor iyi bir camia, böyle ufak tefek şeyler olur. Bunun bir an önce düzeleceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Video hakem uygulaması hakkındaki soruları da cevaplayan Rıza Çalımbay, “Video hakem olsaydı Beşiktaş maçındaki ikinci gol olmazdı. Temas ve penaltı ile alakası olmadığı görülürdü. Sadece bizim değil, diğer takımların maçında da hakem yanlışları oldu. Video hakem sezon başı yapılsaydı bambaşka olurdu. Bu kadar basit hatalar olmaması gerekiyor. Video hakem uygulamasının hemen gelmesi lazım. Devre arası bile geç. Devre arasına kadar birçok takımın canı yanacak” şeklinde konuştu.

Maç sonrası Cüneyt Çakır ile aralarında geçen diyaloğu da anlatan Çalımbay, “Senin bana şeyin mi var. Bunu bilerek mi yapıyorsun. Biz yenilebiliriz ama sen gözünün önündekini vermelisin, hakkın yok’ Ondan sonra ‘teknik direktör hakeme şunu bunu dedi’ deniyor. Dedirtmesinler o zaman. bizim karakterimizi herkes biliyor. Yarın bize öbür gün her takıma hatalar yapılıyor. Dikkat edeceksin ya da federasyon hızlı çalışacak, video hakem sistemi sezon başı koyacak. Bir an önce yapılması gerekiyor. Bana göre geç kaldı” dedi.