Antalyaspor PFDK’ya Sevk Edildi

Antalyaspor, PFDK’ya sevk edildi.

Antalyaspor PFDK’ya Sevk Edildi
23 Ağustos 2017 19:34

Antalyaspor, Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK’ya sevk edildi.

PFDK’ya sevk edilen Antalyaspor’un gerekçeli kararı ise şu şekilde:

ANTALYASPOR A.Ş. Kulübü’nün bulunabilirlik bildiriminin yapılmaması suretiyle “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Futbolda Dopingle Mücadele Talimatı’nın Ek-4 ve 5/4 maddeleri uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.


Futbol Disiplin Talimatı 46. MADDE: Futbol ile ilgili mevzuat hükümlerini, TFF düzenlemelerini, futbol oyun kurallarını ihlal eden kişi veya kulüpler, bu hususta ayrı ceza hükmü bulunmadığı takdirde bu talimatta belirlenen disiplin cezaları ile cezalandırılır.

Futbolda Dopingle Mücadele Talimatı Ek-4: Futbolcuların bulunabilirlik bilgisi FIFA, UEFA ve Dünya Dopingle Mücadele Kurallarında İngilizce “whereabouts information” olarak ifade edilen, müsabaka dışı kontroller ve bunların gerçekleştirilmesine dair işleyiş için gerekli bilgilerin futbolcu veya kulübü tarafından doğru ve usulüne uygun biçimde Kurul’a bildirilmesi işlemlerinin bütünlüğünü ifade eder.

Futbolda Dopingle Mücadele Talimatı Ek-4 Madde 5.4: Kulüpler, TFF KTH’de yer alan takımlarının bulunabilirlik bilgisinde belirlenen yer ve takım etkinliğinde takımın doping kontrol testi için hazır bulunmasını ve bulunulan yer bilgisinin doğru ve tam olmasını sağlamaktan sorumludur. Bulunabilirlik yer bilgisi gerekliliklerine uyulmaması durumunda, kulüp hakkında Futbol Disiplin Talimatı kapsamındaki yaptırımlar uygulanır. Takım hedef doping kontrollerine tabi tutulabilir.