Rıza Çalımbay: ”Takımım Beni Mahçup Etmedi”

Rıza Çalımbay, bugün yaptığı haftalık olağan basın toplantısında takımına güvendiğini dile getirdi …

Rıza Çalımbay: ”Takımım Beni Mahçup Etmedi”
9 Aralık 2016 18:21

Teknik Direktör Rıza Çalımbay, bugün yaptığı haftalık olağan basın toplantısında takımına güvendiğini dile getirdi.

Hasan Subaşı Tesisleri’nde basın mensuplarının karşısına çıkan Çalımbay, yaptığı açıklamaya Başakşehir maçını analiz ederek başladı. İyi gidişatı ligin ilk devresinin sonuna dek sürdürmek istediklerini ve devre arasında gerekenlerin yapılacağını aktaran Çalımbay, ligin ikinci yarısının peş peşe iki deplasman ile başlayacağını, çok iyi bir şekilde hazır olmaları gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe maçından mutlaka puan almaları gerektiğini de söyleyen Çalımbay, kendi sahalarında en iyi şekilde bitirmek zorunda olduklarını söyledi. Takım ayıracak durumda olmadıklarını dile getiren Rıza Çalımbay, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bulunduğumuz durum itibariyle mutlaka bu maçı en iyi şekilde bitirmeliyiz. Hangi takım olursa olsun buradan puan ya da puanlarla ayrılmamız gerekiyor. Zor bir maç olacak. Maçın başından sonuna kadar çok koşan, mücadele eden, girdiği pozisyonları değerlendiren takım kimliğinde olmalıyız. Bütün arkadaşlarımızın da kapasitelerinin en üstüne çıkması gerekiyor. Ben takımıma güveniyorum çok iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Bugüne kadar oyuncularımı beni hiç mahcup etmedi. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. ” 

Öte yandan Samet Aybaba’nın kendisi için “Kasımpaşa’da görev yaparken hakemler hakkında bas bas bağırıyordu. Antalyaspor’a gitti, 4 penaltı aldı şu ana kadar. Puanları alıyor. Hiç sesi soluğu çıkmıyor” sözlerine de değinen Çalımbay, şunları söyledi:

Samet Abi söylemişse onun bileceği bir iş. Geçen sezon Kasımpaşa ile yaşadığımı dünya biliyor. Samet Abi’ye benim saygım sonsuz. Benim hakkımda kötü bir şey söyleyeceğine inanmıyorum, ama söylemişse de kendi düşüncesidir. Ben gerektiği yerde konuşurum, gerekmediği yerde konuşmam. Hakem arkadaşlarımıza saygımı gösteririm. Biz Kasımpaşa’da 2 puan farkla Avrupa’yı kaçırdık. Deniz Çoban, benim maçımda yaptığı hata nedeniyle hemen karşılaşma sonrasında özür dileyip hakemliği bıraktı. Bu, dünyada ilk kez benim maçımda oldu. Bunları herkes gördü, biliyor.