Öztürk’ten Saldırı Açıklaması

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Konya’da kendilerine yönelik yapılan saldırının ardından açıklamalarda bulundu…

Öztürk’ten Saldırı Açıklaması
12 Şubat 2017 22:32

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Konya’da kendilerine yönelik yapılan saldırının ardından açıklamalarda bulundu.

Yan localardan ve ön taraflardan taraftarların gelerek kendilerine saldırdıklarını aktaran Öztürk, “Fiziksel olarak saldırıya uğradık. 10-15 kişi civarında. Kim olduğu belli, bu insanları dışlamadan olmaz. Ömür boyu yasak getireceksin, alacaksın içeri atacaksın. Adam fiziksel saldırıyor çocuklar eşlerimiz var” diye konuştu.

Antalyaspor Başkanı, Atiker Konyaspor maçı sonrası karşılaşmayı izledikleri locada yaşananları anlattı. Antalyaspor’un yönetim kurulu üyeleri, eşleri ve çocuklarıyla saldırıya uğradıklarını aktaran Öztürk, Atiker Konyaspor taraftarı yaklaşık 15 kişinin sözlü ve fiziksel saldırısına uğradıklarını söyledi.

Kendilerine saldıran taraftara ceza alıp almayacakları konusunu merakla beklediğini dile getiren Ali Şafak Öztürk, “Deplasmana gidiyorsunuz, kin var, nefret var. Bunun olması için en başta bir neden yok. Konyaspor başkanı da iyi niyetli, ama böyle konularda dikkatli olunması lazım. Ben çok merak ediyorum. Orada kimin saldırdığı belli. O insanlar ne ceza alacaklar. Özellikle bekliyorlar, taraftar çıktı, sonra saldırı oldu. Konyaspor yönetimi, buradaki emniyet teşkilatı ne yapacak ben bunu merak ediyorum” dedi.

Statlarda güzel atmosferin yaşanması için Antalyasporlu yöneticilerin eşleri ve çocuklarıyla maçlara gittiğini aktaran Öztürk, “Takım muhteşem özverili oynadı. Futbolu geçiyorsun, olmaması gereken şeyler bunlar. Türk futbolunda ne yanlış diyorsak, şu Avrupa’nın herhangi bir yerinde oluyor mu, olmuyor. Bunu başlatacak, tetikleyecek bir reaksiyon da yok. Yan localardan da ön taraftan da geldi taraftarlar saldırdılar. Fiziksel olarak saldırıya uğradık. 10-15 kişi civarında. Kim olduğu belli bu insanları dışlamadan olmaz. Ömür boyu yasak getireceksin, alacaksın, içeri atacaksın. Adam fiziksel saldırıyor, çocuklar eşlerimiz var.” ifadelerini kullandı.

A.Konyaspor taraftarının tahrik sonucu bu tepkiyi gösterip göstermediği yönündeki soruya Öztürk, “Nasıl tahrik olabilir. Zaten anamıza, babamıza söylenmeyen kalmadı. Küfür edilince geriliyorsun, geri duruyorsun. Yönetim kurulumuz hep geride durdu, ama fiziksel olarak saldırıldı. Tahrik varsa öbür taraftan var. Orada kendimize ayrılmış bölüm var ve taciz ediliyorsun. Sözle de fiziksel olarak da taciz var. Bunlar çok yanlış” şeklinde konuştu.