Çalımbay: “İlk Yarıda Bitirmeliydik”

Çalımbay, maç sonu yaptığı açıklamda mücadeleyi ilk yarıda bitirmeleri gerektiğini kaydetti …

Çalımbay: “İlk Yarıda Bitirmeliydik”
20 Mayıs 2017 21:27

Rıza Çalımbay, maç sonu yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada maçı ilk yarıdan bitirmeleri gerektiğini fakat  forvetlerin son vuruşlarda beceriksiz olduğunu söyledi.

Çalımbay, yaptığı açıklamada Antalyaspor’a ilk geldiğinde hem saha içinde hem saha dışında bir kriz olduğunu ve bu krizi çözmek için vakit kaybetmeden işe önce Eto’o ile koyulduklarını dile getirdi. Takım kaptanlığının çok önemli olduğunu, Eto’o’nun da geldiklerinde üzerinde aşırı yük olduğunu ve bu yükü omuzlarından alarak Eto’o’yu rahatlattıklarını söyleyen Çalımbay, Eto’o hakkında şunları söyledi:

Başladığımız zaman bir kriz vardı. Bu krizin yönetilmesi gerekiyordu, biz de işe Eto’o ile başladık. Ben de Beşiktaş’ta ve Milli Takım’da takım kaptanlığı yaptım. Takım kaptanı çok önemlidir. Bizden sonra gelen liderdir. Eto’o’nun canı çok sıkkındı, aşırı yük binmişti. Biz de yükünü paylaştık. Eto’o öncelikle çok profesyonel bir oyuncu, herkese de iyi bir örnek oluyor. Ben futbolu çok severim ama benim kadar bu kadar seven birini Eto’o da gördüm. Onunla çalıştığım için çok mutluyum. İnşallah böyle devam eder.”

Maçı ilk yarıda bitirmeleri gerektiğini de aktaran Çalımbay,sözlerini şöyle noktaladı:

Mutlaka kazanmamız lazımdı. Zor geçeceğini bekliyorduk, çok iyi bir baskıyla maça başladık.  İkinci yarıya daha etkili başlamak gerekirken geri çekilmemizden ötürü golü yedik. Bana göre mükemmel bir maç oldu. İki takım da kazanmak için oynadı. İstediğimiz pozisyonları da yakaladık ama son vuruşlarda başarılı olamadık. Forvetlerimizin sıkıntısı olmasa fark olabilirdi. Yine de ellerinden geleni yaptılar, galibiyet için takımı kutluyorum. Ancak esas kutlanacak şey biz geldikten sonra gösterilen istikrardır. Çok iyi bir üretim var, mükemmel bir taraftar var. Bunlar hem iç hem dış sahaya yansıdı, ortaya güzel şeyler çıktı ve bütünleşildi. Kalan iki maçı da kazanmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şu an sezon antalyaspor için mükemmel geçiyor. Mükemmel bitirmek için de elimizden gelen her şeyi yapacağız.