Çalımbay’dan Totti ve Balotelli Açıklaması

Rıza Çalımbay’dan Totti ve Balotelli açıklaması…

Çalımbay’dan Totti ve Balotelli Açıklaması
18 Mayıs 2017 12:33

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Atilla Vehbi Konuk Tesislerinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Son günlerde medyada yer alan Francesco Totti ve Mario Balotelli haberleri hakkında konuşan Çalımbay, Antalyaspor’un bu isimleri transfer edeceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Takıma gerekli isimleri kazandırmak istediklerini belirten Çalımbay, “Dünya çapında ismi olan oyuncuları takımımıza gerekliyse tabii ki alırız. Mesela Medipol Başakşehir, Adebayor’u aldı, bizim maçta yakından da seyrettim, gerçekten mükemmel bir oyuncu. Eto’o bizde çok faydalı oynuyor. Bu yaşlarda da çok şeyler verebiliyorlar. Ancak söylediğiniz bu isimlerden hiçbiri bizim gündemimizde yok” diye konuştu.

Sakıb Aytaç’ın transfer olacağını iddialarını da yanıtlayan deneyimli teknik adam, Sakıb’ın transferi için kendisine ulaşmış bir bilgi olmadığını ifade etti.

Kariyerleri ve kulüp açısından önemliyse oyuncularının gitmek istedikten sonra gidebileceklerini kaydeden Rıza Çalımbay, “Tabii ki bizim önümüzdeki sezon hedefimiz büyük. Bu nedenle bazı arkadaşlarımızı da bırakma şansımız yok.” dedi.

Sakıb’ın çok özel yeteneklere sahip olduğunu vurgulayan Çalımbay, “Sakıb, bırakın büyükleri dünyanın her takımında oynar. Bir sol bek için Allah ne varsa vermiş. Süratli, çabuk, kafa topuna çıkıyor, iyi orta yapıyor, tekniği çok iyi ama biraz daha oyunun içinde olması gerekiyor. Antrenmanları daha fazla düşünmesi ve kendine inanması gerekiyor. Sakıb bana göre çok iyi bir futbolcu. Sakıb isterse dünyanın her takımında oynar. Bazen futbolcu kendi yeteneğinin farkında olmuyor. Burada kaldığımız sürece Sakıb için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bana göre mükemmel bir sol bek. Milli takımda da rahatlıkla yıllarca oynayacak bir oyuncu” şeklinde konuştu.