Çalımbay’dan Aydınus Yorumu

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 2-1 kazanılan Kayserispor maçının ardından karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus hakkında açıklamalarda bulundu…

Çalımbay’dan Aydınus Yorumu
1 Nisan 2017 23:18

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 2-1 kazanılan Kayserispor maçının ardından karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus hakkında açıklamalarda bulundu.

Hakem Fırat Aydınus’un yönetimini eleştiren Çalımbay, ““Fırat hoca bu sene kaliteli maçlar yönetti. Ama bugün gerçekten onun için de zor maçtı. Kararlarını tam istediği gibi veremedi. Tabii yardımcılarının da yardımını tam alamadı. Çünkü, bize göre atılan oyuncunun Charles olmaması gerekiyordu. Başka birine belki sarı kart gösterebilirdi o olayda. Bana göre de penaltı, yüzde yüz penaltı idi. Böyle bir pozisyonu hakem es geçti, yan hakemin görmesi gerekiyordu. Zor bir maçtı. Her şey olan bir maçtı. Hakemlere her zaman saygımız sonsuz ama, görüyorsunuz böyle hatalar oluyor. Geçen sezon bunun daha nelerini yaşadım Kasımpaşa’da iken. En az 16 puanımız gitmişti” diye konuştu.

Maç bugün berabere bitseydi çok üzüleceklerini belirten Çalımbay, “Maçı kaybedebilirdik de. Ama şu olayları hakem açısından baktığımız zaman hakikaten kritik hatalar vardı. Benim kendi düşüncem. Hakeme söylüyorum; Yanlış adam attın diye. O da ‘Ne yapayım’ dedi. Artık yapacak bir şey yok. Çünkü Charles’in pozisyonla alakası yok. Umut gelip Charles’e müdahale etti. Orası karışınca hakem ikisine de kart gösterdi. Charles bu sezon ilk kartını gördü” dedi.