Bursaspor – Antalyaspor (MAÇ ÖNCESİ)

Antalyaspor, bugün 20.00’da deplasmanda Bursaspor’a konuk olacak …

Bursaspor – Antalyaspor (MAÇ ÖNCESİ)
19 Aralık 2016 18:00

Antalyaspor , bugün Spor Toto Süper Lig’de 15. hafta mücadelesinde Bursaspor’a konuk olacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda oynanacak mücadele, 20.00’da başlayacak.

Mücadele öncesinde Antalyaspor topladığı 19 puanla 9. sırada yer alırken, Bursaspor ise topladğı 24 puanla 6. sırada yer alıyor.

Bursaspor – Antalyaspor mücadelesi  Lig TV 2 ekranlarından yayınlanacak.


İki takım tarihte ilk kez 1982-1983 sezonunda o zamanki adıyla Türkiye 1. Ligi’nde karşı karşıya geldi. Bursa Atatürk  Stadyumu’nda oynanan mücadele, ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Bursaspor’un golü Kadir ve Minas’tan gelirken, Antalyaspor’un golünü de Bekir Şalak kaydetmişti.

Antalyaspor ile Bursaspor, bugüne dek 3’ü Türkiye Kupası, 40’ı Süper Lig, 4’ü 1. Lig olmak üzere 47 kez karşı karşıya geldi. Antalyaspor bu maçların 13’ünü kazanırken 13 maç berabere bitti. Bursaspor ise 21 kez galip geldi.

Süper Lig tarihinde 40 kez karşılaşan iki ekipten Antalyaspor 11, Bursaspor 18 kez galip geldi. 11 mücadele ise berabere sona erdi.

İki takım Bursa’da Süper Lig tarihinde 21 kez karşı karşıya geldi. Antalyaspor bu maçların üçünü kazanırken yedi maç berabere tamamlandı. Ev sahibi ekip ise 11 kez galip geldi.

Geçtiğimiz sezon Bursa’da oynanan mücadele Antalyaspor’un 2-0 üstünlüğü ile sona ermişti.


Bursaspor – Antalyaspor mücadelesini Ankara Bölgesi hakemlerimizden Ali Palabıyık yönetecek. Ali Palabıyık’ın yardımcılığını ise Mehmet Cem Satman ve Serkan Olguncan yapacak.

Müsabakanın hakem kadrosu şu şekilde:

(O) Ali Palabıyık
(Y) Mehmet Cem Satman
(Y) Serkan Olguncan
(4) Özkan Çeliker

Ali Palabıyık, Antalyaspor’un bugüne dek dokuz maçında düdük çaldı. Antalyaspor, bu maçların 3’ünü kazandı ve 2’sini kaybetti. 4 maç ise berabere tamamlandı. 

Ali Palabıyık, ekibimizin deplasmanda dört maçını yönetti. Antalyaspor bu maçların birini kazanırken, birinde de berabere kaldı.

Ali Palabıyık, Antalyaspor’un en son geçtiğimiz sezon ligin ikinci yarısında 3-0 kazandığımız Bursaspor maçında düdük çalmıştı.