Bursaspor 2 – 1 Antalyaspor

Antalyaspor deplasmanda Bursaspor’a 2-1 mağlup oldu …

Bursaspor 2 – 1 Antalyaspor
19 Aralık 2016 22:12

Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig’de 15. hafta mücadelesinde Bursaspor’a konuk oldu.

Mücadelenin ilk yarısı ev sahibi ekibin üstünlüğüyle geçildi ve devreye Bursaspor 2-1 önde girdi. İkinci yarı oyuna ağırlığını koyan ve başa baş bir mücadele sergileyen Antalyaspor, son dakikalarda yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince mücadeleden 2-1 yenik ayrıldı ve altı hafta aradan sonra mağlubiyetle tanıştı.

Bursaspor ile Antalyaspor sahaya “Terörü Lanetliyoruz” yazan pankartla çıktılar. Yine maçtan önce Kayseri’de patlamada şehit olan askerler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Antalyaspor’da Zeki ve Charles, gördükleri sarı kart sonucu gelecek hafta oynanacak Kasımpaşa maçında cezalı duruma düştüler.

Bursaspor – Antalyaspor mücadelesini 10.248 seyirci izledi. 50 kadar Antalyaspor taraftarı da kendilerine ayrılan yerden takımını destekledi. 

Kırmızı beyazlı ekibimiz bu sonuçla 19 puanda kalarak haftayı 9. sırada kapattı.

Antalyaspor gelecek hafta pazar günü 19.00’da Kasımpaşa’yı konuk edecek.

*****************************************************************************************

STADYUM: Bursa Büyükşehir Belediye

HAKEMLER: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Serkan Olguncan  

BURSASPOR: Harun, Erdem, İsmail, Aziz, Ertuğrul, Merter, Jorquera (Dk.90 Bilal), Batalla, Kubilay (Dk. 88 Faty), Del Valle (Dk. 77 Joshua), Deniz

ANTALYASPOR: Fornezzi, Rıdvan (Dk. 82 Makoun), Celustka, Chico, Sakıb, Zeki (Dk. 41 Charles), Yekta, Danilo (Dk. 74 Serdar), Deniz, Mbilla, Eto’o

GOL: Kubilay, Batalla (Antalyaspor)  |  Deniz (Antalyaspor)

SARI KART: Ertuğrul, Erdem, Batalla, Deniz (Bursaspor)  |  Danilo, Zeki, Charles, Mbilla, Sakıb, Rıdvan (Antalyaspor)

******************************************************************************

MAÇTAN DAKİKALAR

9′ Bursaspor atağında Deniz ile verkaça giren Batalla’nın köşeye giren şutunu Fornezzi kornere tokatladı.

15′  Danilo’nun hatalı pasıyla hareketlenen Kubilay Kanatsızkuş hareketlendi. Ceza alanı dışından sert vurdu. Kaleci Fornezzi köşede yakaladı.

20′ Jorquera’nın defansın arkasına attığı pasa haraketlenen Batalla, kaleci Fornezzi’yi geçti. Son çizgiden  kesti. Kubilay kale sahası içerisinde kafayı vurdu ve fileleri havalandırdı: 1-0

30′ Gelişen Bursaspor atağında Deniz’in pasında Batalla ceza alanına yöneldi. Kaleye vurdu. Defanstan dönen topta Del Valle’nin vuruşu üsten dışarıya çıktı.

32′ Antalyaspor savunmasının uzaklaştırmak istediği topu orta alana yakın bir yerde kesen Kubilay Kanatsızkuş ceza alanına yönelen Jorquera’yı o da Batalla’yı gördü. Batalla topu düzeltti ve Fornezzi’nin uzanamayacağı köşeye vurdu: 2-0

41′ Antalyaspor’un atağında Ertuğrul’un arkasında topu alan Mbilla kontrol etti. Kale sahası dışına kesti. Deniz Kadah’ın kafa şutunda top üst direkten içeriye düştü: 2-1

48′ Deniz Kadah sağdan süratle Bursaspor ceza alanına sokuldu. Penaltı noktasına kesti. Mbilla kontrol etmekte zorlanınca kaleci Harun yattı ve tehlikeyi önledi.

57′ Aziz Behich’in ortasında Jorquera topu kontrol etti. Ceza alanı dışından vurdu. Top üstten dışarıya gitti.

77′ Fornezzi’nin uzaklaştırmak istediği topu Kubilay aldı. Deniz Yılmaz’a alda at diye pasını verdi. Deniz kötü bir vuruşla topu farklı bir şekilde dışarıya gönderdi.

83′  Jorquera’nın köşe atışında Merter’in kafa şutunu kalieci Fornezzi son anda kornere tokatladı.

86′ Makoun’un ortasında Deniz Kadah’ın kafa şutunda top üst direkten döndü. Eto’o’nun vuruşunu ise iyi yer tutan Harun bloke ederek gole izin vermedi.

Mücadelede başka gol olmayınca Antalyaspor sahadan mağlubiyetle ayrıldı.