Antalyaspor PFDK’ya Sevk Edildi

Antalyaspor PFDK’ya sevk edildi …

Antalyaspor PFDK’ya Sevk Edildi
13 Eylül 2016 14:50

Antalyaspor, Atiker Konyaspor mücadelesindeki saha olayları ve çirkin kötü tezahürat sebebiyle PFDK’ya sevk edildi.

TFF tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

ANTALYASPOR A.Ş. Kulübü’nün 11.09.2016 tarihinde oynanan ANTALYASPOR A.Ş.-ATİKER KONYASPOR Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

Antalyaspor, Futbol Disiplin Talimatnamesine göre PFDK’ya sevk edildiği maddeler şu şekilde:

52. MADDE – SAHA OLAYLARI:
(1) Stadyumlarda düzen veya disiplinin ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasının veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal eden kişiler, bir aydan iki yıla kadar müsabakalardan men veya süreli hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.

(2) Disiplin Kurulu; seyircisi, mensupları, futbolcuları nedeni ile olaylardan sorumlu kulüplere olayın ağırlığına göre, para cezası, saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasını birlikte uygulayabileceği gibi sorumlu kulüp hakkında, bu cezalardan herhangi birini vermekle de yetinebilir.

(3)Meydana gelen maddi zarar sorumlulara tazmin ettirilir.

53. MADDE – ÇİRKİN ve KÖTÜ TEZAHÜRAT
(1) Stadyumlarda topluluk halinde söz veya hareketlerle ya da benzeri araçlar ile aşağılayıcı, tahrik veya taciz edici nitelikte tezahüratta bulunulması, devamlılık kıstası uygulanmaksızın yasaktır.

(2) Profesyonel lig müsabakalarında çirkin ve kötü tezahüratta bulunulması halinde kulüplere Ek-1 ve Ek-2, Türkiye Kupası müsabakalarında ise Ek-3’te yer alan tablolara göreceza verilir.

(3) Elektronik bilet uygulamasının yapıldığı Süper Lig ve 1. Lig müsabakalarında çirkin ve kötü tezahüratta bulunulması halinde; toplu halde çirkin ve kötü tezahüratta bulunan blok veya bloklara giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle müsabakaya girişleri engellenir.

(4) PFDK, 2. ve 3. fıkra kapsamındaki cezaları birlikte veya ayrı ayrı verebilir.

Antalyaspor’un bu maddelere göre para cezasının yanı sıra saha kapatma/seyircisiz oynama/blok kapatma cezalarından birisini alması bekleniyor.