Antalyaspor – Fenerbahçe (MAÇ ÖNCESİ)

Antalyaspor, bugün saat 20.00’da evinde Fenerbahçe’yi ağırlayacak …

Antalyaspor – Fenerbahçe (MAÇ ÖNCESİ)
12 Aralık 2016 17:30

Antalyaspor , bugün Spor Toto Süper Lig’de 14. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Antalya Arena’da oynanacak mücadele, 20.00’da başlayacak.

Mücadele öncesinde Antalyaspor topladığı 16 puanla 12.  sırada yer alırken, Fenerbahçe ise topladığı 25 puanla 4. sırada yer alıyor.

Antalyaspor – Fenerbahçe mücadelesi  Lig TV ekranlarından yayınlanacak.


İki takım tarihte ilk kez 1982-1983 sezonunda o zamanki adıyla Türkiye 1. Ligi’nde karşı karşıya geldi. İstanbul Ali Sami Yen Stadyumu’nda oynanan mücadele 1-1 berabere tamamlandı. Fenerbahçenin golü Müjdat Yetkiner’den gelirken, Antalyaspor’un golünü de Metin Şahin attı. Bu gol aynı zamanda Antalyaspor’un Süper Lig tarihinde attığı gol olmuştur.

Antalyaspor ile Fenerbahçe bugüne dek 5’i Türkiye Kupası, 40’ı Süper Lig olmak üzere 45 kez karşı karşıya geldi. Antalyaspor bu maçların altısını kazanırken sekiz maç berabere bitti. Fenerbahçe ise otuz bir kez galip geldi.

İki takım Süper Lig tarihinde Antalya’da 20 kez karşı karşıya geldi. Antalyaspor bu maçların 4’ünü kazandı, 10’unu kaybetti. 6 maç berabere sona erdi.

Geçtiğimiz sezon Antalya’da oynanan mücadeleyi kırmızı beyazlı ekibimiz Eto’o, Danilo, Makoun ve Sakıb’ın golleriyle 4-2 kazanmıştı.


Antalyaspor – Fenerbahçe mücadelesini Cüneyt Çakır yönetecek. Cüneyt Çakır’ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak.

Müsabakanın hakem kadrosu şu şekilde:

(O) Cüneyt Çakır
(Y) Bahattin Duran
(Y) Tarık Ongun
(4) Süleyman Abay

Cüneyt Çakır, bugüne dek Antalyaspor’un 13 Süper Lig maçında düdük çaldı. Antalyaspor, bu maçların altısını kazanırken, üçünde yenik ayrıldı. Dört maç ise berabere tamamlandı.

Cüneyt Çakır, ekibimizin Süper Lig’de sekiz iç saha maçında görev aldı. Antalyaspor bu maçların dördünü kazandı, birinde sahadan mağlup ayrıldı.

Cüneyt Çakır, Antalyaspor’un bu sezon oynadığı Kayserispor (1-0) ve Karabükspor (2-3) maçlarında düdük çalmıştı.