Sorumluluk

Ligin üst sıraları için büyük öneme sahip olan müsabakada Malatya deplasmanında, takımımız Evkur Yeni Malatyaspor’a kaybetti…

Sorumluluk
18 Aralık 2018 08:26

Ligin üst sıraları için büyük öneme sahip olan müsabakada Malatya deplasmanında, takımımız Evkur Yeni Malatyaspor’a kaybetti ve karşılaşmadan bir gün önce Kasımpaşa ve Galatasaray’ın puan kaybetmesinin de fırsatını kullanamayarak haftayı puansız kapadı.

Geçtiğimiz hafta zorlu Bursa deplasmanından iyi oyun ve galibiyetle dönen takımımızda Malatyaspor karşısında özellikle yenilen ilk golde Kaptan Diego’nun yaptığı büyük hata tepki topladı. Bu sezon iyi bir performans gösteren Kaptan, pazar günü geminin su almasında yaptığı hata ile başrol oynadı.

Yenilen ilk gollerden sonra deplasmanda geri dönüş konusunda çok net bir şekilde sıkıntı yaşayan, şu ana kadar puan almakta zorlanan takımımızın Yeni Malatyaspor gibi çok iyi şekilde savunma yapan bir ekibe karşı kazanması da bir mucizeydi.

Bursaspor karşısında birbiri ile yakın ve kompakt bir oyun sergileyen takımımızda Bursa’daki o oyundan eser yoktu.

Topa %59 oranında sahip olunsa da, sahip olduğumuz toplarda oyun kurmakta zorlanan, kaleye sadece 1 isabetli şut çekebilen, pozisyona bile giremeyen ve üstüne üstlük gereksiz yere gergin bir şekilde mücadele edip toplamda 4 sarı ve 1 kırmızı kart gören, disiplinden de uzak bir Antalyaspor ve Celustka, Maicon, Doğukan ve Diego gibi oyuncuların da bir sonraki Süper Lig müsabakasında cezalı duruma düşmesi, 3 puandan daha çok Fenerbahçe maçı ile birlikte 6 puan kaybetmemize sebep olabilir.

Kaptan Diego’nun maç içerisinde yaptığı hata neticesinde yenilen goldeki payı ve rakip oyuncunun ensesine yapışıp kırmızı kart görmesi, bir takım kaptanı olarak sorumluluktan uzak bir görüntüde olması kabul edilemez. Tecrübeli bir futbolcu olan Diego’nun bu hatası kendisine hiç yakışmadı. Gelecek haftalarda eminim kendisini saha içi performansı ile affettirecektir.

Aynı şekilde takımdan sorumlu olan, takımı müsabakalara mevcut imkanlarla en iyi şekilde hazırlaması gereken Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz’ın Bursaspor galibiyetinden sonraki süreçte bunu başaramayıp, yenilgideki sorumluluğu kabul edip üzerine alması da önemli bir husus…

Hafta içi forma şansı bulmakta zorlanan isimlerin ve gençlerin ağırlıkta olacağı, Bülent Hoca’nın açıklamalarından da tur atlamanın pek de düşünülmediği anlaşılan bir Darıca deplasmanından sonra ilk yarının son haftasında Fenerbahçe karşısında kendi sahamızda takımın iyi bir reaksiyon gösterdiği, üç puanla stadyumdan keyifle ayrılacağımız bir karşılaşma ümit ediyorum.