Son 3, Mazeret Yok

10 Ağustos 2018’de başlayacak 2018/2019 sezonunda hangi ligde mücadele edeceğiz…

Son 3, Mazeret Yok
2 Mayıs 2018 08:57

10 Ağustos 2018’de başlayacak 2018/2019 sezonunda hangi ligde mücadele edeceğiz? Spor Toto Süper Lig mi yoksa Spor Toto 1. Lig mi? Bunun cevabını kalan üç maçta göreceğiz.

Mevcut 35 puanı bulunan Antalyaspor  Gençlerbirliği(D), M. Başakşehir ve A. Alanyaspor(D) maçlarından puan çıkarabilecek mi, çıkarırsa toplam kaç puan çıkarabilecek, kendisi gibi kümede kalma savaşı veren takımlar oynayacağı maçlardan neler çıkaracak? Bunların hepsini yaşayıp göreceğiz. Sadece üç hafta sonunda kaderimizin hangi yöne doğru ilerleyeceğini seyredeceğiz.

Bu kritik yolda artık mazeretlere bir son vermeliyiz. Son iki haftada alınan Fenerbahçe ve Trabzonspor mağlubiyetleri kadar maç sonrası yapılan açıklamalar da bir o kadar üzücü oldu. Zaten pek puan umuduyla gidilmeyen Fenerbahçe deplasmanında futbolcuların isteksiz hali skor kadar üzdü. Onları sahada zorla tutuyor gibilerdi. Bu durum skora da yansıdı. Hamza Hamzaoğlu’nun maç sonundaki “Hafta içinde oyuncuların tempolu ve coşkulu çalışmasının sahaya yorgunluk olarak yansımış olabileceğinden dolayı güçlerinin eksik kaldığını” belirterek mağlubiyete mazeret yaratma çabası da oldukça üzücüydü.

Ardından puan kaybının bile kabul edilmeyeceği, kazanırsak ligde artık rahat edebileceğimiz Trabzonspor maçına geçildi. Yine kaybettik. Hem de özellikle kazanabilecekken, 1-0 öndeyken maçı daha farklı hale getirebilecekken alacağımız maçı kaybettik. Mağlubiyete üzüldüğümüz kadar futbolcuların maçı çevirmede oldukça yetersiz kalması daha da kahretti. Kalan üç maç için ligdeki durumumuzun stresini ise hangi taraftara sorsanız anlatır. Maç sonrası açıklamalar ise yine üzüntü verici nitelikte. Önce Hamza Hamzaoğlu’nun “İyi bir oyun ortaya koyamadık” açıklaması, ardından basın sözcüsü Cumhur Arıcı’nın “Trabzonspor’a verilen penaltının ardından futbolcuların da ligdeki konumlarından ötürü paniklediğini ve bunun da maç kaybına yol açtığını” belirten açıklaması… Böylesine kritik bir maçta takımın ligdeki konumu ortadayken ne teknik direktörü iyi oynamamaya sığınabilir, ne de kulübün yöneticisi futbolcuların stresine saklanabilir.

Aslolan tek gerçek bu takıma emek veren herkesin kalan üç maçta hiçbir mazerete sığınmadan bu takımı ligde tutmasıdır. Kalan son üç maç, rakibin önemi yok, mazerete ise asla yer yok.