Kulüpler Birliği’nden TFF’ye Ültimatom

Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan dört önemli talepte bulundu.

Kulüpler Birliği’nden TFF’ye Ültimatom
8 Temmuz 2021 21:55

Kulüpler Birliği Vakfı, gerçekleştirdiği toplantının ardından Türkiye Futbol Federasyonu’na resmi bir yazı yazdı ve 4 önemli talepte bulundu. Yapılan açıklamanın sonunda isteklerin çözülmemesi halinde maçlara çıkmama dahil önemli kararlar alınabileceği belirtildi.

Kulüpler Birliği Vakfı, TFF tarafından alınan kararların ve yapılmakta olan uygulamaların yeniden gözden geçirilerek bu hususlarda alınmış kararlardan geri dönülmesini ve yine kulüplerimizin istekleri doğrultusunda yeniden karar alınmasını talep etti. Dört kriterden ötürü Süper Lig Kulüpleri olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun Kulüpler Birliği’nin uygunluğu olmadan alacağı kararları kabul etmeyeceğini de aktaran Kulüpler Birliği Vakfı, TFF’ye iletilen ve cevap alınamayan ya da olumsuz cevap alınan tüm resmi başvuruların yeniden değerlendirilmesini istedi.

Kulüpler Birliği Vakfı’nın Türk futbolunun sürdürülebilir olmasını imkansız kıldığını açıkladığı dört madde şu şekilde:

  • Türkiye Futbol Federasyonu ile yayıncı kuruluş arasındaki ciddiyetten uzak ilişkilerden ötürü sözleşmenin sürekli tadil edilerek kulüplerin her sene finansal zarar görmesi,
  • Merkez Hakem Kurulu, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurullarının atama ve işleyişleri,
  • Yabancı oyuncu sayısındaki kulüplerin taleplerinin göz ardı edilmesi,
  • Kulüp Lisans Talimatı kriterlerinin ülke gerçekleri dışında kalması
  •