Yanal: “Kaliteli ve Tempolu Oynayacağımız Günler Gelecek”

Ersun Yanal, maçın ardından alınan mağlubiyeti değerlendirdi.

Yanal: “Kaliteli ve Tempolu Oynayacağımız Günler Gelecek”
22 Kasım 2020 21:50

Teknik Direktör Ersun Yanal, maçın ardından mağlubiyeti değerlendirirken eksik oyuncuların yokluğuna değindi ve hakemin kart tercihlerini eleştirdi.

Ligde ritmini yakalamış, iyi takımlarından bir tanesiyle oynadıklarını aktaran Ersun Yanal, “Alanyaspor uzun süredir birlikte oynayan ve bu seneki transferlerde de doğru hedeflerle organize olmuş bir takım. Ligde bulundukları yeri hak ederek devam ediyor. İyi futbol oynuyorlar. Aslında golü yediğimiz dakikaya kadar olan bölümlerde rakibimize hem pozisyon üstünlüğü sağladık hem de rakibimizi istediğimiz oyunda tutarak oynadık. Bir yerleşme hatasında golü yedik. ama o dakikaya kadar oyuncularımızın oyun disiplini doğru ve iyiydi.” dedi. 

Hakan Özmert’in atılmasının ardından 10 kişi kalmalarının hamle yapma şanslarını azalttığını da sözlerine ekleyen Ersun Yanal, maçın hakemi Özgür Yankaya’yı eleştirdi ve “Hakem kararları önemli, oyunun kaderini belirliyor. VAR’dan dönen iki pozisyon ve belirlenemeyen ve bunun da şu an yorumu yapılmayacak bir kart tercihleri var hakemin. Alanyaspor sert ve taktik faulleri doğru yapan bir takım. Bunun cezalandırılması konusunda hakemin eksik kaldığını düşünüyorum. ” ifadelerini kullandı. 

Kadrolarından dokuz eksik oyuncunun aralarına katılmasıyla birlikte hızlı bir şekilde toparlanıp takım organizasyonunu daha üstlere taşımak zorunda olduklarına da dikkat çeken Yanal, “Biri cezalı, biri yurt dışından gelemedi. 3 oyuncu koronavirüse yakalandı. Bunlar yoğun bir şekilde takımın sorunu halinde ama önümüzde çok maç var. Antalyaspor’un kaliteli oyun, iyi mücadele ve yüksek tempoya kavuşacağı günler mutlaka olacaktır. ” şeklinde konuştu.