Erkan Eyibil İmzayı Attı

Antalyaspor, sezonun ilk transferini gerçekleştirdi.

Erkan Eyibil İmzayı Attı
10 Haziran 2021 12:13

Transfer döneminin bugün açılmasıyla birlikte Antalyaspor, sezonun ilk transferini gerçekleştirdi.

Antalyaspor, daha önce anlaşmaya varıldığı açıklanan Erkan Eyibil için bugün Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde imza töreni gerçekleştirildi. Bonservisi Mainz kulübünde bulunan Ümit Milli oyuncu ile 5 yıllık sözleşme imzalandı.

Genç futbolcunun Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde gerçekleştirilen imza törenine Asbaşkan Fesih Tamince ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Güral katıldı. Asbaşkan Tamince, Erkan Eyibil’in Antalyaspor’a hayırlı olmasını dileyerek “5 yıllık sözleşme imzaladık. Başarılı olacağına inanıyoruz. Genç futbolcularımızla birlikte yeni transferlerimizin de katılımıyla güçlü bir Antalyaspor yaratacağız” dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Sami Güral ise gelecek vadeden Ümit Milli Takım futbolcusu Erkan Eyibil’i teknik direktör Ersun Yanal’ın da isteği üzerine transfer ettiklerini söyledi. Güral, “Erkan’ı Antalyaspor forması altındaki performansıyla A Milli Takımımıza göndermeyi diliyoruz. Takımımızın şartları doğrultusunda en iyi işleri yapmaya çalışıyoruz. Transfer çalışmalarına devam ediyoruz” diye konuştu.

Kendisini 5 yıl için kırmızı beyazlı renklere bağlayan Erkan Eyibil ise “Çok mutluyum. Burada genç oyunculara değer veriliyor. Antalyaspor için savaşacağım, her şeyi vereceğim. Bu takımın bir parçası olduğum için çok mutluyum. Hocamız beni çok istedi. Ben de çok istedim. Çabuk karar verdim. Gökdeniz, Bünyamin benim arkadaşım. Antalyaspor’da genç oyunculara şans tanınıyor. Bu nedenle tercih ettim” ifadelerini kullandı.

Erkan Eyibil 

Yaş: 19

Oynadığı Takımlar: FC Mainz U19, Go Ahead Eagles

Oynadığı Maç: 28 (25 Hollanda 2. Lig, 3 Hollanda Kupası)

Aldığı Süre: 1742 dakika

Gol: 2

Asist: 3

Sarı Kart: 2

Kırmızı Kart: – 

Milli Takım Kariyeri: Türkiye U21 (6 Maç) , Almanya U19 (4 Maç) , Almanya U18 (5 Maç) , Almanya U17 (7 Maç) , Almanya U16 (7 Maç) , Almanya U15 (2 Maç)