Aziz Çetin’den Yabancı Kuralına Destek

Başkan Aziz Çetin, TFF’nin yeni yabancı sınırı kararını desteklediklerini açıkladı.

Aziz Çetin’den Yabancı Kuralına Destek
22 Haziran 2021 11:30

Başkan Aziz Çetin, Demirören Haber Ajansı’na yabancı kuralı, başkanlığı ve transfer konularına dair açıklamalarda bulundu.

Antalya ve Antalyaspor için en iyisini yapmaya çalışacaklarını söyleyen Aziz Çetin, çok onurlu, gururlu ve zor bir göreve geldiğinin farkında olduğunu aktarırken, “Başarılı olmayı planlıyoruz. Ali Şafak Öztürk döneminden bu yana Türk futbolcularına yapılan bir yatırımımız var. Gençlere önem veriyoruz. Hem üreten hem satan hem de başarılı sonuçları kovalayan bir takım olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Transfer çalışmalarının devam ettiğini, iki ümit milli takım oyuncusuyla da anlaşmak üzere olduklarını açıklayan Çetin, “Ümit milli oyuncuların transferi sonrası hocamızın istediği ön bölgeye yabancı ve yerli transferlerine devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

TFF’nin bu sezon getirdiği aynı anda sahada en fazla 8 yabancı oyuncu kuralına da değinen Aziz Çetin, “Hazırlığımızı yaptık. Bizim herhangi bir problemimiz yok. TFF bu kararı bu sene almadı, daha önce alındı ve ertelendi. Ertelenen karar bu sene yürürlüğe konuldu. Ben destekliyorum. Türkiye’ye geliyorsa az sayıda kalite yabancı gelsin, yabancı çöplüğüne çevirmeyelim.” ifadelerini kullandı.

TFF Yabancı Kuralı

Süper Lig: Süper Lig kulüpleri 2021-2022 sezonunda en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirerek A Takım listesi ile müsabaka isim listesinde bulundurabilecek. Bu futbolculardan en fazla 8 futbolcuya aynı anda sahada yer alabilecek.

Kadroda en fazla 28 futbolcu bulunacak. Bu futbolculardan en az 14 futbolcunun Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğuna sahip futbolcu olması zorunlu olacak.