Sezona Başlarken

24 Temmuz 2019 09:23

Evren İlkdoğan yazdı…

Kısa bir ayrılıktan sonra tekrar beraberiz.  Antalyaspor’umuz için güzel bir sezon geçmesi dileğiyle sezonun ilk yazısına başlayalım.

Genel olarak güzel geçirilen bir sezondan sonra takımımız önce Erzurum ve sonrasında Bolu kamplarıyla Bülent Korkmaz ve ekibi eşliğinde lige hazırlanmaya devam ediyor.

Bu süreçte 3 transfer yaptık. Aatıf hamlesi senelerdir eksikliğini çektiğimiz asist ve gol özelliği olan forvet arkası mevkisi için çok önemliydi. Bunun yanında yönetimin geçen seneden beri altını çizerek belirttiği geleceğe yönelik genç futbolcu transferinin ilk isimleri Ufuk Akyol ve Harun Kavaklıdere oldu. Umarım kendilerini kanıtlar ve uzun seneler bu forma altında ter dökerler.

Teknik ekibin hedefinde 3 transfer daha var ki ben bu sayının üçte kalmayacağını ve artacağını düşünüyorum.

Mevcut kadroya bakınca en önemli iki eksiğin forvet ve sol bek olduğunu görüyoruz. Doukara’nın olası form düşüklüğü veya sakatlığı durumunda alternatifsiz olması bu mevki için transferi zorunlu kılıyor. Cissokho’nun inişli çıkışlı performansı da sol bek pozisyonu için alternatif aramayı zorunlu hale getiriyor. Üçüncü ismin orta sahanın ortası için düşünüldüğünü tahmin ediyorum. Bu mevkide giden futbolculardan sonra kadrodaki alternatif azaldı.

Yaklaşık 10 gün önce açıklanan kombine fiyatları ve öncelikli olarak alt katların satışa açılması konularında yönetimi kutluyorum. Bu hamlelerin meyvesini lig boyunca alacağımızı ve iç sahada daha çok puan toplayan ve daha başarılı bir Antalyaspor izleyeceğimizi düşünüyorum. 2 sene önce ulaştığımız 17 bin rakamına yaklaşmak veya bu rakamı egale etmek başarı olacaktır bu sezon için.

Formalarımızın da cuma günü Antalyaspor Storelarda satışta olacağı bilgisi yine kulüpten gelen güzel haberlerden bir tanesi oldu. Forma satın alacak olan renktaşlarımız bu formalara isterlerse sırt numarası ve isim de yazdırabilecekler.

Ekonomik olarak zor durumda olan kulübümüze bütçemiz doğrultusunda az-çok demeden destek olma zamanı olduğunu düşünüyorum. Özellikle yaz için hazırlanan havlular için talebin yüksek olacağını umuyorum.

Başkanımızın bu seneki hedefimizi Avrupa olarak açıklaması önemliydi. Bülent Korkmaz ve futbolcularımız da bu hedefe odaklanırsa başarının kaçınılmaz olduğuna inanıyorum.

Önümüzdeki hafta yeni gelişmelerle yine burada fikirlerimi aktarmaya devam edeceğim.

Kırmızı-beyaz güzel bir hafta geçirmenizi dilerim.