Savunma Dersi

Himmet Güler yazdı…

Savunma Dersi
7 Ekim 2019 08:53

Ligimizde son yılların en iyi savunma yapılıp, sonuç alınan maçını izledik Fenerbahçe deplasmanında. Takım maç boyunca ciddi manada taktiksel anlamda zerre bozulmadan maçı bitirdi ve istediğimizi aldık.

Açık konuşmak gerekirse maçın ilk yarısındaki oyun benim için müthiş kötüydü. Zaten aynı oyunu maçın ikinci yarısında da devam ettirseydik sanırım mağlup olarak Antalya’ya dönerdi takım. Çok iyi kapandık, çok iyi alan daralması yaptık. Maç boyu Fenerbahçe ezici bir topla oynama ve pas yüzdesi yakalasa da yaptığımız alan daralması sonucu bolca hata yaptılar.

Yaptıkları hataların sonucu ilk yarı maalesef saçma top kayıpları yaşadık. Ama maçın ikinci yarısı hızlı çıkarak her an cezayı kesebileceğimizi onlara hissettirdik ki bundan sonra defans oyuncuları maçın ilk yarısındaki gibi ofansa fazla çıkamadılar. Bu da bizi epey rahatlattı. Özellikle Emre’nin oyundan çıkması bence bizim için çok iyi bir hamle oldu.

Onlarca orta yaptılar, onlarca şut çektiler ama maçın en net pozisyonları bizimdi. Çok daha erken fişi çekebilirdik ama yakışmayacak biçimde kaçırdık golleri. Bakın golleri kaçırdık diyorum. Zira beIN Sports spikeri golleri rakip kalecinin kurtardığını söyledi ama biz kaçırdık işte.

Hakem yine kötü bir performans gösterdi. Rakip oyuncu Muriç’in iki defa direkt olarak atılması lazımdı ama adam maçı kart bile görmeden maçı bitirdi. Gidip VAR sistemine baksa yapacağı bir şey yok. Ama gitmiyor işte. Maçın son anlarında Ozan kendisi düşüyor, Hakan topu temiz şekilde alıyor ama o da ne? Faul veriyor üzerine bir de Hakan’a sarı kart gösteriyor. Son anlarda yine uyduruk bir serbest vuruş icat etti hakem efendi. O da ne? Öyle bir baraj kurdu ki takım… Nazım barajın altına yattı. Genelde Ronaldo bu tarz serbest vuruşlarda baraj zıpladığı için barajın altından skor üretir. Takım bunu bile düşündü işte ve Fenerbahçe’ye resmen “Ne yaparsanız yapın, size bugün gol sevinci yaşamak yok” dedi.

Kimsenin beklemediği bir galibiyet oldu bu. Cuma günü olmasına rağmen 100’den fazla taraftarımız maç bilet fiyatının oldukça yüksek olmasına rağmen yine de armayı yalnız bırakmadı ve binlerce kişi onların maç sonu sevinçlerini izledi.

Şimdi Gençlerbirliği maçında bize düşen şehir olarak bu takıma sahip çıkmak. Eğer bu maçı alırsak gerçekten bizim için çok çok iyi olacak. Biz üzerimize düşeni yapalım, sahadaki kardeşlerimiz de hakkını verecektir.