Samuel Eto’o

Bu yazımı Eto’o’ya adamak istedim. Çünkü maçın kazananı oydu …

Samuel Eto’o
8 Kasım 2017 07:56

Bazı insanlar vardır, kelimeler anlatmaya kifayetsiz kalır. Bir futbolcunun çok ötesinde, her halinle, her tavrınla sen çok başkasın Samuel Eto’o.  Takımın bel kemiğinin, takımın yıldızının, takımın en hırslı, en istekli oyuncusunun kim olduğunu… Bu maçta görmüş oldu herkes.

Maç öncesi sahada ısınırlarken tek tek çağırıyoruz futbolcuları. Kuru kuruya uzaktan üçlü çektiriyorlar. Bazıları elini sallamakla yetiniyor, sıra Eto’o’ya gelince adam idmanı bırakıp kale arkalarının önüne kadar koşup üçlü çektiriyor. Ne hissettiğimi anlatmak zor. Sonra maç bitiyor, Eto’o oyunumu oynadım, golllerimi attım, hadi eyvallah demiyor. Tribünde kale arkalarında sete çıkıyor, Antalyasporlu küçük çocukları kucağına alıyor. Sonrasında sosyal medyadaki hesabında taraftara teşekkür edip, çağrıda bulunup “biz bir aileyiz” yazıyor. Şimdi sorarım size, bunları da mı para için yaptı Eto’o? Hani tek derdi paraydı ya… Karabük maçını Eto’o’ya nankörlük edenlere, üzerine star diye beş para etmeyen egolu adamları getirenlere hediye etmek istiyorum.

Eto’o gibi birine sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Şayet yanlış transferlerle takım içi dengeler bozulmasaydı şu an çok farklı yerlerde olabilirdik. Mühim olan şu saatten sonra neresinden dönersek kâr edecek yanlışlar…

Bir taraftar olarak yönetime sesleniyorum, Samuel Eto’o bu takımdan giderse onunla beraber çok şey gider. Ocak ayında gideceği yönündeki dedikodular umuyorum gerçekleşmez. Nasri’nin takımı, taraftarı aşağıda görmesi, egolu ve sevimsiz tavırlarının yanında Eto’o’nun o sıcaklığı, çabaları, taraftarla iç içe oluşları… Fazla söze gerek yok sanırım.

Bu yazımı Eto’o’ya adamak istedim. Çünkü maçın kazananı oydu. Güzel yürekli insan, bir gün veda vakti gelecek ve ben o günden çok korkuyorum. Antalyaspor’da olduğun her gün için şükürler olsun. İyi ki varsın Samuel Eto’o!

Değinmek istediğim bir diğer konu ise Konyaspor maçına getirilen yasak… Gerçekten TFF’nin bizlere şaka yaptığını düşünmeye başladım. Bursa deplasmanında bizzat bulunan biri olarak en ufak bir küfürlü, imâlı tezahürat olmadığının altına imza atabilirim. Yönetimin bu konuda girişimde bulunmasını bekliyoruz. Konya deplasmanında yer almak istiyoruz.

Toparlayacak olursak, kim bilir belki de bu maç dönüm noktamız olur. İçimde haftalar sonra ilk kez umut var. Güzel ve umutlu günlerde görüşmek üzere büyük Antalyaspor taraftarları!