Şampiyonluk Geldi İstifa da Gelsin

Şampiyonluk Geldi İstifa da Gelsin
16 Haziran 2015 08:07

Geçen sezon neler olmuştu?

Gültekin Gencer’in başkan seçilmesi, Samet Aybaba’yı takımın başına getirmesi, sezona Avrupa hedefi ile başlanması, kötü gidişatın bir türlü durdurulamaması, son çare teknik adam değişikliği ve Fuat Çapa çırpınışları, yokuş aşağı frensiz inişin durdurulamaması ve küme düşme…

Peki bu sene ne oldu?

Küme düşmenin verdiği moral bozukluğu, yine de kısa sürede toparlanıp Süper Lige çıkma hedefinin konulması, Engin Korukır ile başlayan sezon, nedeni hâlâ bilinmeyen bir şekilde Korukır’ın gönderilip Hami Mandıralı’nın göreve gelmesi, hedeften kopulmaya başladıkça sinirlerin gerilmesi, bunun sonucunda gelen taraftar gerginlikleri ve yönetici istifaları, cezanın birkaç futbolcuya kesilmesi ve kadro dışılar, Mandıralı’dan verim alamayan yönetimin onun yerine Yusuf Şimşek’i göreve getirmesi, yine de sağlanamayan istikrar, ilk iki umutlarının tamamen tükenmesi, sonunda kalınan Playoff, önce 3-0’lık Adana Demirspor galibiyeti, ardından 2-0’lık A.Demirspor eziyeti…

Ve en sonunda final, rakip Samsunspor, doksan dakika da bitmiyor, uzatma da bitmiyor, penaltılar… Kazanıyoruz, şampiyonuz.

Görüyoruz ki iki senedir gördüğümüz tek iyi şey 5 Haziran tarihindeki şampiyonluk.

Oysa bize bunu başarı olarak sunmaya çalışan başta Gencer ve yönetimi olmak üzere bizi kandırmaktan başka bir şey yapmamaktadır. İki sezon önce servet devraldığını söyleyenler, takımı enkaza çevirmiş, sonra da yaşanan yıkımı bize ihtişamlı bir şampiyonluk yaşamış gibi sunmuşlardır. Oysa Antalyaspor iki sezon Süper Ligde kalıp hem daha kalıcı hem de ayakları daha sağlam yere basan bir takım olmak yerine bir sezonunu PTT 1.Ligde heba etmiştir. Hem ekonomisi sarsılmış hem de kendine yakışmayan bir ligde zar zor üst lige çıkmaya çalışmıştır.

Sezon içerisinde işler kötü gittiğinde teknik direktörler değişmiş, sportif direktör görevden alınmış, futbolcular kadro dışı bırakılmış, para cezaları verilmiş, yöneticiler istifa etmiş, taraftar gerilmiş ancak tek baki kalan Gültekin Gencer olmuştur. Yaşanan birkaç kırılma anında sezon sonu kongreyi toplamaktan bahseden Gencer, takıma şampiyonluk yaşatıp kahraman olduğunu düşünmeye başlayınca bu kararından vazgeçmiştir. Hatta bu karardan o kadar çok vazgeçmiş olacak ki sansasyonel transfer girişimlerine başlamış, amacı sadece reklam olsa bile amacına fazlası ile ulaşmıştır. Oysa bizim ihtiyacımız olan kulübü borç batağına sürükleyip reklam peşinde koşan bir başkan değil; tam tersine kulübün ekonomik sıkıntılarını çözecek, “Sadece Antalyaspor” diyebilecek ve ayakları yere sağlam basan bir Antalyaspor oluşturabilecek bir başkandır.

İki senedir yaşanan kötü gidişata rağmen, bu sene zar zor Süper Lige çıkmayı başaran Antalyaspor’da en kısa sürede yeni sezonun planlanması ve yapılanmasına başlanmalıdır ve bu icraatların ilki için bütün camia elini taşın altına koymalıdır.

O zaman ilk icraatten başlayalım. Yüksek sesle haykıralım.

Gencer istifa!