Serüvene “Devam” Dedik

16 Haziran 2015 08:01

Evet sevgili renktaşlarım, bir sezon mola verdiğimiz Süper Lig serüvenimize “devam” dedik. Zor oldu, hem de oldukça zor oldu. Ama hiçbir zaman inancımı kaybetmedim ben. Çoğu renktaşım çıkamayacağımızı hatta daha da beteri, uzun vadede amatör kümeye kadar inebileceğimizi düşünmeye başlamıştı. Aslına bakarsanız olabilirdi de… Zira borç tavan yapmaya başlamıştı ve takımın kesinlikle para kazanması gerekiyordu. Para kazanmak demek ise Süper Lig demek Türkiye’de.

Neler yaşamadık ki koca sezonda… Fark atmayanın dayak yediği Orduspor’a hem de Antalya’da mağlup olduk. On kişi kalmış Samsunspor’a deplasmanda mağlup olduk. Henüz ilk mağlubiyetini almış, her şey bir yana takıma müthiş top oynatan teknik direktörümüzü yolladık. Zaten felaketlerin başlangıcı da bu oldu. Ama o adam gibi adam Engin Hoca her daim Antalyaspor’a desteğini verdi. Hatta final maçımızda, İstanbul’da tribündeydi kendisi. Halen de sosyal medyadan desteğini veriyor Antalyaspor’a. Her şeyden önce çok iyi bir taraftar kazandık biz.

Bizim için rakip olan takımlar ile oynadığımız maçlarda şaha kalktık resmen ve rakiplerimizi sahada ezdik, futbol dersi verdik. Playoff ilk maçında Adana Demirspor’u sahada dağıttık, 3-0 mağlup ettik hatta bir de penaltı kaçırdık. Ama klasik Antalyaspor, Adana’da oynanan maçta sahnedeydi ve maçı 2-0 kaybettik ve ecel terleri döktük.

Samsunspor ile final oynadık. Çevremdeki herkese bu maçın penaltılara kalacağını ve bizim Süper Lig’e çıkacağımızı söyledim. Zira bu takımın maçlarına gitmeye başladığım günden beri çok enteresan maçlar oynamıştır. Son 10 dakikaya 3-0 önde girersiniz ama rahat maç izletmez Antalyaspor size. Son 15 dakikaya 3-0 geri girersiniz, 10 kişi kalmışsınızdır ama o maçı da çatır çatır çevirir Antalyaspor. Mesela Osmanlıspor deplasmanında 2-0 geriye düştük ama ikinci yarı resmen ezdik rakibi. 2-2 oldu, belki de 2-8 bitecek bir maçtı o maç.

Şimdi gelecek sezon Süper Ligdeyiz. Bu başarıda taraftarın rolü en fazla olanı. Sağda solda dünya yıldızları ile isimlerimiz anılıyor. Yeni stada geçiyoruz, tesisler de geliyor. Antalyaspor çağ atlıyor resmen. Bu yeni gelecek olan dünya starı isimlerin maliyetleri ciddi rakamlar. Umarım sponsorların üstlendiği transferler olur bu transferler; zira renktaşlarımın düşündükleri uzun vadede başımıza gelebilir. Çok net anlaşmalar yapılmalı bu oyuncular ile. Öyle istediği zaman ülkesine gidemesin mesela. Takıma kazandıracağız diye takımın önüne geçirmeye gerek yok. Zira hiç bir isim Antalyaspor’dan önemli değildir.