PFDK’dan Antalyaspor’a Ceza

PFDK’dan Antalyaspor’a Ceza
3 Aralık 2015 17:22

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında sahasında ağırladığı Osmanlıspor maçının ardından taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK’ya sevk edilen Antalyaspor’un cezası belli oldu.

Antalyaspor’a 50 bin TL para cezası veren PFDK, Osmanlıspor maçında Ceysu Maraton, Adopen Kale Arkası ve Rixos Numaralı tribünlerine giriş yapan taraftarların e-biletlerinin bir sonraki iç saha karşılaşmasında bloke edilmesine karar verdi. Bu kararın ardından Osmanlıspor maçında tribünde yerini alan Antalyaspor taraftarları, 15. haftadaki Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında takımlarını tribünden destekleyemeyecekler.

TFF’den yapılan açıklamada PFDK tarafından verilen karar şu şekilde:

“ANTALYASPOR A.Ş.’nin, 27.11.2015 tarihinde oynanan ANTALYASPOR A.Ş. – OSMANLISPOR FUTBOL KULÜBÜ Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 50.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan CEYSU MARATON, ADOPEN KALE ARKASI, RIXOS NUMARALI tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişleri engellenmesine karar verilmiştir.”