Öztürk’ten Transfer Açıklaması

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek takımdaki oyuncular ve transferlere dair açıklamalarda bulundu …

Öztürk’ten Transfer Açıklaması
22 Temmuz 2016 18:34

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek takımdaki oyuncular ve transferlere dair açıklamalarda bulundu.

Ali Şafak Öztürk, bugün Regnum Carya Hotel’de bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında yapılacak transferler ve satılacak futbolcular konusunda konuşan Öztürk, takımdaki yabancı oyuncuların fazlalığını eleştirdi.

Antalyaspor’un sezon açılışını AC Milan ile yapacağını belirten Ali Şafak Öztürk, askeri darbe girişimi sonrasında bu görüşmelerin askıya alındığını belirtti.

Öztürk, yaptığı açıklamada takıma iki transfer yaptıklarını ve iki transferde de fizik gücü yüksek Türk futbolcuları tercih ettiklerini belirtti. Deniz Kadah’ın Türkiye’nin en iyi santraforlarından olduğunu açıklayan Öztürk, Emre’nin de kanatlarda oynayabilen güçlü bir oyuncu olduğunu söyledi.

Takımdaki yabancı oyuncu sayısından da mutsuz olduğunu dile getiren Öztürk, öncelikli hedeflerinin Türk oyuncu sayısını yükseltmek olduğunu kaydetti. Ülke şartlarında yabancı oyuncu getirmenin daha da zorlaştığını belirten Öztürk, Türk oyuncuların takımı daha çok sahiplendiğini ve takımdan gönderilirken de yurt içinde daha kolay alıcı bulabildiklerini belirtti. Öztürk, öncelikle takımdaki yabancı ve yerli oyuncu sayısını yarı yarıya getirmek ve yaş ortalamasını da 28’e çekmek istediklerini aktardı.

Takıma kanat, orta saha ve stoper transfer etmeyi amaçladıklarını aktara Öztürk, “Mücadele gücünü yükseltebilen, fiziki güce sahip futbolcu transfer etmeyi istiyoruz. Tercih Türk ama yerli ve yabancı opsiyonumuz var. Şu anda takımın önümüzdeki birkaç senesi için tabanını oluşturuyoruz. İki transfer yapmak istiyoruz ama kesin ihtiyaç olarak değil” dedi.