Öztürk’ten Liglerin Durumu Hakkında Açıklama Geldi

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, kulübün resmi Instagram hesabından yaptığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Öztürk’ten Liglerin Durumu Hakkında Açıklama Geldi
21 Nisan 2020 14:54

Bazı futbolcular ile otelde kaldıkları için şanslı bir karantina dönemi geçirdiklerine değinen Ali Şafak Öztürk, kontrollü bir ortamda yaşadıklarını ve aile ortamında çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kovid-19 virüsünün yayılması ve dünyadaki genel gidişatla ilgili kimsenin öngöremediği durum olduğu için liglerin planlamasını yapmanın mümkün olmadığını belirten Öztürk, liglerin Haziran’da başlayacağına dair söylemlerin getirisinin olmadığını ve tüm dünya gibi beklemek zorunda olduklarını vurguladı.

Diğer ligler oynanmıyorken Süper Lig’in oynanmasının ne kadar doğru olduğunu bilmediğini kaydeden Ali Şafak Öztürk, FIFA ve UEFA tarafından planlama getirilerek çözülmesi gereken bir durum olduğunu ifade etti.

Liglerin bu haliyle tescil edilmesinin adil olmayacağını aktaran Öztürk, “Herkesin fikstürü ve durumu farklı. Sonradan form yakalayan takımlar var. Düşüşte olan takımlar var. Bana çok doğru gelmiyor. Hiç oynanmamış sayılması, böyle tescil edilmesinden daha mantıklı. Şartlar elverdiği anda bu ligin devamı gibi liglere başlanmalı. Ondan sonra yeni sezon başlamalı. Gidişata uygun çözüm bu gözüküyor” dedi.

Her kulüp gibi Antalyaspor’un da sıkıntılarının olduğunu hatırlatan Ali Şafak Öztürk, kulüpler genelinde ciddi kayıplar olduğunu ve yayıncı kuruluş geliri, maç hasılatı, ürün satışı, futbolcuların alacaklarında indirim olması konular da görüşmelerin olduğunu söyledi.