Öztürk’ten Flaş Eto’o Açıklaması

Ali Şafak Öztürk’ten flaş Eto’o açıklaması…

Öztürk’ten Flaş Eto’o Açıklaması
7 Mart 2017 12:57

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Antalya İşadamları Derneği’nin (ANTİAD) her ay düzenlediği kahvaltılı toplantıya katıldı. Öztürk, yeni stadyum, şampiyonluk ve Samuel Eto’o ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Eto’o’nun geçtiğimiz günlerde 3 yıl daha Türkiye’de olacağını söylemesinin ardından yöneltilen ‘sözleşme uzatmayı düşünüyor musunuz’ sorusuna Öztürk, “Burada oyuncunun verdiği sonuç önemli. Bizde hala 1 senelik sözleşmesi var ve 36 yaşında. Sözleşmesini 3 yıl daha uzatırsak yanlış bir şey yapmış oluruz. Kendisinden çok memnunuz. Biz ondan o bizden memnun olduğu sürçe Eto’o bizimle olacak. Biz kendisini çok seviyoruz. Şu anda satmak gibi bir düşüncemiz yok. İki taraf da çok keyifli durumda” cevabını verdi.

Devre arasında Döşemealtı’nda Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nin açılışında Beşiktaş ile yaşanan tartışmaya yönelik gelen soruya cevap veren Öztürk, “Saygısızlık olarak algılanmasın ama bana ne Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’den. Bizim orada kendi düşüncelerimiz var. Ben zerre kadar keşke söylemeseydik diye düşünmedim. İşte medya şartlandırıyor, insanlar üzerinde baskı oluşturuyor. Kendi taraftarından bir şeyler geliyor. Orada televizyon zoom yapmasa olay büyümeyecek. O olay ondan ibaret. Kafamda keşke yapmasaydım olmadı” dedi.Galatasaray maçının zor geçtiğini söyleyen Öztürk, her maçtan sonra kendisini yorgun hissettiğini dile getirerek, “Topu oynayan futbolcular ama maçtan sonra benim her tarafım ağrıyor” diye konuştu.

Yeni bir stadyumları olduğunu ve dünyada eşi benzeri olmadığını belirten Öztürk, “Geçen hafta İtalya’da Milan ve İnter’in tesislerini gezdim. Bizim Döşemealtı’ndaki tesislerimizin yanından bile geçemez. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e böyle bir tesisi Antalya’ya kazandırdığı için teşekkür ederim. Barselona’yı Barselona yapan futbol takımıdır. Barselona şehrinin gelişiminde en önemli katkıyı veren spor kulübüdür. Bunları düşünerek Antalyaspor’da bir şeyler yapılır dedik ve bu yüzden de göreve geldik” ifadelerini kullandı.

Ali Şafak Öztürk, görev sürelerinin sonunda Antalyaspor’u şampiyon yapmak istediklerini kaydetti. Çok sıkıntılı dönemler yaşadıklarını aktaran Öztürk, “Sağlıklı yapıda spor kulübü bulmak Türkiye’de çok kolay değil. Bir artı eksi tablosuna baktığımızda sizden çıkan giderleriniz 100 milyonsa ve geliriniz 50 milyonsa bu sağlıksız bir yapıdır. Kısa dönemde de bir şeyler oturtmak gerekiyor ki spor kulübü ayakta kalsın. İş hayatımızda doğru işler yaptık ve bunu da spor kulübüne yansıtmak istedik. Biz sağlıklı yapıyı oturtmamız lazım dedik. İlk 3 ayda odada duvarlara baktığımı bilirim. Şu an durum iyi şekilde gidiyor. Antalyaspor doğru yolda. Hedeflerimiz büyük. Daha hızlı ilerleyeceğimiz zamanlarda daha temkinli gittik. Bir spor kulübünü iyi yerlere getirmek hiç kolay değil. Biz Antalyaspor’u kendi zamanımızda inşallah şampiyon yapacağız. Bunları herkes söyler. Türk milleti gaza gelmesini sever. Önemli olan bunu başarmak” açıklamasını yaptı.Şu ana kadar yapmak istediklerinin yüzde 20’sini gerçekleştirdiklerini ifade eden Öztürk, Antalya’nın spor kenti olduğunu dile getirdi. Ali Şafak Öztürk, “Güçlü temeller olursa hedefe gitmede bir engel görmüyorum. Tesislerde gezmeye, buralarda konuşmaya ve daha fazla şeyler yapmaya varım. Bunun üstüne daha fazla proje üretmek istiyoruz. Yapmak istediklerimizin yüzde 20’sini gerçekleştirdik. Çok daha fazlasını yamak istiyoruz. Mali yapı var karşımızda ama ben inanıyorum. Benim görev sürecimizde inşallah şampiyon olmak istiyoruz. Antalyaspor kulübü her dalda basketbol, hentbol ve her branşımızda en üst seviyelere çıkmak. Antalya şehri bunu hak ediyor. Antalya spor kenti ve bunu hak ediyor” dedi.

Antalyaspor’u en iyi yerlere götürmek için çalıştıklarını vurgulayan Öztürk, “33 bin kişilik bir stadyumumuz var, gönül isterdi ki Galatasaray maçında dolu olsun. Bir de bilet fiyatlarını yüksek tutmak zorunda kaldık. Sezon başında konulan kombine fiyatları vardı. İnsanları çok mağdur etmek istemdik ama Beşiktaş maçında bilet fiyatlarında bir değişiklik yapmayı düşünüyoruz. Okul anlamında da bir şeyler yapacağız. Yöneticilerimizle yaptığımız bir esnaf ziyareti bile artı oldu. Okul gezilerimizi de arttırmayı düşünüyoruz. Gelecek sezon için stadyumda geniş bir yer ayırma projemiz var. Okullara Eto’o ile gittiğimizde çocuklar ‘Eto’o Eto’o’ diye bağırıyorlar. Söylediğimiz gibi düşündüklerimizin yüzde 20’sini yaptık. Bizi gelecek sezon görün. Kombine fiyatları konusunda biz bedava olmasını bile düşünüyoruz. Şehirde Antalyaspor’a tutku oluşturuyoruz. Orada 10 bin kişi yerine 20 bin kişi olabilir” diye konuştu.

Yeni tesislerin açılışında Beşiktaş ile Eto’o konusunda yaşanan olayla ilgili soruya Öztürk, kafasında keşke yapmasaydım düşüncesinin olmadığını söyledi. Bu durumun zaten hep konuşulan bir konu olduğunu belirten Öztürk, “İlk başta şunu söyleyeyim; bu konu hakkında niye başkaları gibi hissetmiyorum bunu sorguladım. Bu işin yanlış olmasını niye düşünmedim. O kadar güzel bir durum var, yeni tesislerin açılışı var, ortam güzel. Eto’o’yu çok kulüp istiyor. Orada biz bu oyuncuyu tutacağız dedik. Sanki ben orada belirli bir kulübü hedef almışım gibi ortam oluşturuldu. Televizyon orada Beşiktaş başkanını zoomluyor. Başkan orada yüzünü ekşitiyor, hatta küfürlü bir konuşması geçiyor. Biz o kadar yüzsüz bir kulüp müyüz? Kendi taraftarımıza böyle bir müjde veremeyecek miyiz? Saygısızlık olarak algılanmasın ama bana ne Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’den. Biz orada kendi düşüncelerimiz var. Bende zerre kadar keşke söylemesek olmadı. İşte medya şartlandırıyor, insanlar üzerinde baskı oluşturuyor. Kendi taraftarından bir şeyler geliyor. Orada televizyon zoomlamasa olay büyümeyecek. O olay ondan ibaret. Kafamda keşke yapmasaydım olmadı.” ifadelerini kullandı.

Eto’o’nun geçen gün 3 yıl daha Türkiye’de olacağını söylemesinin ardından yöneltilen ‘sözleşme uzatmayı düşünüyor musunuz’ sorusuna Öztürk, “Burada oyuncunun verdiği sonuç önemli. Bizde hala 1 senelik sözleşmesi var ve 36 yaşında. Sözleşmesini 3 yıl daha uzatırsak yanlış bir şey yapmış oluruz. Kendisinden çok memnunuz. Biz ondan o bizden memnun olduğu sürçe Eto’o bizimle olacak. Biz kendisini çok seviyoruz. Şuanda satmak gibi bir düşüncemiz yok. İki tarafta çok keyifli durumda” şeklinde cevap verdi.