Öztürk’ten Antalyaspor Açıklaması

Başkan adayı Ali Şafak Öztürk, konuk olduğu Radyospor canlı yayınında transferler, pilot takım ve Morais konusuna açıklık getirdi …

Öztürk’ten Antalyaspor Açıklaması
8 Haziran 2016 16:31

Başkan adayı Ali Şafak Öztürk, konuk olduğu Radyospor canlı yayınında transferler, pilot takım ve Morais konusuna açıklık getirdi.

Öztürk,  yaptığı açıklamada Antalyaspor’un mali yapısını tam olarak ele almadıklarını, bu tabloyu 30 Haziran’dan sonra görebileceklerini aktardı. İlk alınan izlenimlerine göre ortada karamsar bir tablo görmediğini belirten Öztürk, gelir gider dengesinin şu anki yönetimin cevaplayacağı bir konu olduğunu aktardı.

Jose Morais ile görev için adı geçmeden bir görüşme  yaptığını belirten genç başkan adayı, teknik adamın yurt dışında olduğunu ve ilerleyen zamanda mevcut yönetimle de görüşüp kimseyi rahatsız etmeden, saygı çerçevesinde Morais ile bir derin bir durum değerlendirmesi yapmayı planladığını belirtti.

Eto’o ve Ronaldinho konusuna dair açıklamalarda bulunan Öztürk, Antalyaspor’da oynayan her oyuncunun bir ederi olduğunu, kulübün menfaati için her oyuncunun satılabileceğini aktarırken, hedeflenen büyüme stratejisi içerisinde Ronaldinho’ya yer vermeyeceklerini kaydetti. Öztürk, “Eto’o gerçekten iyi bir oyuncu ve gerçek bir profesyonel. Transferi konusunda detayları şu anki yönetim biliyor. Kendisiyle konuşacağız. Önceliğimiz kesinlikle bizimle devam etmesi ama iyi bir teklif gelirse iki tarafın da bunu değerlendirmesi lazım. Benim nazarımda her futbolcu belli bir değere gidiyorsa ve kulübün menfaatini de karşılıyorsa satılıktır.” dedi.

Chelsea’nin Antalyaspor’un pilot kulübü olması konusuna açıklık getiren Ali Şafak Öztürk, Chelsea ile WhoScored.com ve Regnum Carya Hotel’de yer alan futbol okulu çalışmalarının olduğunu söyledi ve ikisinin de ayrı şeyler olduğunu söyledi. Öztürk, “WhoScored.com olarak çeşitli analizler, performans detayları ve medya tarafıyla Chelsea’ye destek veriyorduk. Futbol okululunda ise daha farklı bir ilişki var. Gelen misafirlerin çocuklarını 1-2 haftalık kursa yazdırıp temel futbol eğitimi aldırıyoruz. İkisi de apayrı şeyler. Benim de Morais’in de geçmişten gelen bir Chelsea ilişkisi var ama bu gelişmenin yapısına da bakmamız lazım. Antalyaspor için doğru olan neyse ona göre adımlar atacağız. Chelsea’nin şu an bildiğim kadarıyla Vitesse ile bir ortaklığı var; Chelsea olur, Arsenal olur, Manchester City olur. İngiltere’de on beş sene geçirdim, illa bir kulüp değil belki de genel anlamda birden çok kulüple ortaklığa bakabiliriz.” dedi.

Kiralık oyuncular yerine altyapıya önem vereceklerini de kaydeden Öztürk, futbolcu kiralanmasına sıcak bakmadığını belirtti. “Oyuncuların bir sezon başka kulüpte kalıp ertesi sene kulüplerine döneceklerini bildikleri zaman bir vurdumduymazlık ortaya çıkıyor. Davranşlarda süregelen bu rahatlık çerçevesinde de kulüpler olumsuz etkileniyor. Birkaç oyuncu kiralık gelebilir, bu kabul edilebilir fakat bunu temel olarak görmemek gerek.” diyen Öztürk, göreve geldikleri takdirde altyapıyı silbaştan ele alacaklarını, hedeflerinin başarıya aç, nereye ait olduğunu bilen ve buna göre performans sergileyen oyuncularla başarıya yönelebilecek bir takım oluşturmak olacağını aktardı.