Öztürk: “Şovla İşim Yok”

Antalyaspor başkanlığı için adaylığını açıklayan Ali Şafak Öztürk, şovla ya da başka bir işle hiç alakası olmadığını açıkladı …

Öztürk: “Şovla İşim Yok”
6 Haziran 2016 14:21

Antalyaspor başkanlığı için adaylığını açıklayan Ali Şafak Öztürk, şovla ya da başka bir işle hiç alakası olmadığını açıkladı.

Bugün gerçekleştirdiği toplantıda başkan adaylığını açıklayan Ali Şafak Öztürk, Antalyaspor’un başarısı için her şeyi yapacağının altını çizdi ve “Biz yaptığımız her işin en iyisini yapmaya alışığız. Biz yapmazsak içimiz rahat etmez. Ben bunun için geliyorum şovla ya da başka bir işle hiç alakam yok. Burada yakalamak istediğim başarı. Ben başarı için geliyorum. Bu işi bundan dolayı kabul ediyorum. Gültekin Gencer’e teşekkür ediyorum. Antalyaspor için vizyon değişimi oldu. Katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Eski Başkan Hasan Akıncıoğlu ve bütün Antalyaspor camiasından gelen desteğe de teşekkürler. Beklentimiz destek olacaktır. Bizi güzel günler bekliyor” dedi.

Başkanlığa seçildiği takdirde Jose Morais ile yola devam edeceklerini dile getiren Öztürk, Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais ile bir kez otelinde sohbet etme imkanı yakaladığını ve teknik adamla aynı şeyleri düşündüklerini söyledi.  Öztürk, “Fiziksel, tempolu, agresif bir futbol sitili konusunda hemfikiriz. Buna göre transferler yapılacaktır. Ama burada asıl amaç yıldız oyuncular çıkarmak olacaktır. Altyapıyı doğru kurup, bunu iyi analiz edip, oyuncuları iyi tarayıp, doğru kişileri bulup uzun süreçli başarı mekanizmasına oluşturmak olacaktır. Transfer stratejisi elden geçirilecektir. Belirli yaş üstü oyuncular alınmayacaktır. Takımın yaş ortalaması düşecektir. Hocanın onay verdiği iyi araştırılmış insanlar gelecektir. Mali yapıyla ilgili bir şey söyleyemiyorum. Altyapıya çok daha fazla önem verilecek. Pilot takım uygulaması yapılabilir.” dedi.

“ALTYAPI ÖNEMİ”
Antalyaspor için planlarının olduğunu vurgulayan Öztürk, “Burada asıl yapılacak şey kulübün gelecek 5 senede, 10 senede altyapısını hazırlamaktır. Benim amacım o. Başarı gelirse uzun dönemde ve doğru altyapı ile olsun. Önemli olan devamlılıktır. Antalyaspor’un örnek bir kulüp olarak dünyada gösterilebilmesidir. Bu kulüplere örnek olarak, Porto, Shaktar Donetsk. Belirli planlar yapılıyor, bunun çerçevesinde gidiyor. Futbolda bu yeterince yapılmıyor. Güzel bir potansiyel. Benim amacım doğru şekilde, insani faktörleri geri koymadan bu işi yapabilmektir. Bu yolda çok güçlü yönetim kurabilmek önemli. Finansal yapıları güçlü vizyonu ve Antalyaspor’u sevenlerden oluşacak. Hala kurgulama yapıyoruz” dedi.

Öte yandan transfer konularına da değinen Öztürk, yeni sezonda Gencer dönemine ait transferler için de “Burada doğru olan günlük yürürlükte olan şeylerin olduğu gibi ilerlemesidir. Şu anki yönetim de inşallah bunu destekler ve beraber karar verilmesi doğru olacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.