Öztürk: “Bu İşi Yapmalarına Gerek Yok”

Ali Şafak Öztürk, Merkez Hakem Kurulu’nu sert bir dille eleştirdi …

Öztürk: “Bu İşi Yapmalarına Gerek Yok”
26 Mayıs 2017 16:58

Ali Şafak Öztürk, Kasımpaşa – Antalyaspor mücadelesine Trabzon Bölgesi hakeminin atanmasının ardından MHK’yi sert bir dille eleştirerek, kararın skandal olduğunu söyledi.

Avrupa Kupalarına katılmayı hedefleyen Trabzonspor ve Antalyaspor’un ligde oynayacağı son iki maçın önemine dikkat çeken Başkan Ali Şafak Öztürk, bu kararın mantığı olmadığını ve hata yapılma ihtimalinin art niyetli olunması kadar vahim bir durum olduğunu belirtti.

Merkez Hakem Kurulu’nun iş yoğunluğundaki en önemli görevin hakem atamaları olduğunun altını çizen Ali Şafak Öztürk, Trabzon bölgesi hakemini Kasımpaşa maçına veriyorlarsa bu işi yapmalarına gerek olmadığını savundu. Kendilerine MHK tarafından “Dikkat etmedik” denildiğini fakat son iki haftaya girilirken Avrupa sürecinde böyle bir skandal karar verilmesine akıl sır erdiremediklerini, hakemin maçtaki olası yanlış kararlarında kamuoyu tarafından eleştirileceğini söylerken, sözlerini “MHK’nin en önemli görevi hakem ataması. Yeterince dikkat etmiyorlarsa bu işi yapmalarına gerek yok. MHK bu kararıyla hakemleri ateşe atıyor.” diyerek noktaladı.