Öztürk: “Avrupa Hedefimiz Devam Ediyor”

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Avrupa hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu…

Öztürk: “Avrupa Hedefimiz Devam Ediyor”
7 Mart 2017 13:13

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Antalya İşadamları Derneği’nin (ANTİAD) her ay düzenlediği kahvaltılı toplantıya katıldı. Öztürk, Avrupa hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Avrupa hedeflerinden sapma olmadığını söyleyen Öztürk, “2 maç kaybettik diye hedefimizden bir şey kaçırmadık. İstanbul takımları ne puanlar kaybetti. Fenerbahçe’nin daha da bu puan kaybedeceğini düşünüyorum. Trabzonspor’da ikinci yarıyla birlikte iyi çıkış yakaladı ama dediğim gibi Antalyaspor bu sezon sonunda inşallah Avrupa’ya gidecek” değerlendirmesini yaptı.Programın açılış konuşmasını yapana ANTİAD Başkanı Musa Saraç ise, “Güzel şehrimizin güzel kulübü Antalyaspor ile son zamanlarda ciddi başarılara imza atıyor. Kritik dönemlerden geçtiğimiz bu dönemlerde futbol takımımızın başarısı bizi gururlandırıyor. Yöneticilerimizin bu başarıda katkısı çok büyük” diye konuştu.

Sezon başlamadan göreve geldiklerini hatırlatan Öztürk,“Sezon başında 8 maçta alınan 3 puanın sorumlusu da biziz, sonraki başarının da sorumlusu biziz. Ben dengeye çok inanırım. Yapılan her işte denge olmalı. Burada yapılan dengede her şey çok iyi gitmeli ki denge otursun. Başladığımız süreçte bazı futbolcuları kadro dışı bıraktık. Eto’o gidiyordu ama bazı takımlara rest çektik ve kaldı. O durumdan bu duruma gelmek dengeye oturtmakla alakalı. Bu kulübü yönetim kurulu yönetiyorsa bu denge olmalı. Buradaki yapının çok sağlıklı olması lazım. Antalyaspor iyi bir yere gelecek diyor bu durumu gören insanlar. Biz Antalyaspor’uz dedik bunun da altını tam dolduramadık ama bunu dolduracağız. Antalyaspor güçlü bir takım bunu da göstereceğiz” dedi.

Yabancı sınırlamasıyla ilgili soruya Öztürk, “Kişisel olarak çok fazla kafa yordum. Hangi sistem daha iyi diye düşündüm Türkiye’de. Alt yapı olarak en iyi işleyen ülkeler Avrupa’dır. Hatta Almanya’dır, benim örnek aldığım. Orada köy takımları bile futbola profesyonel olarak bakıyor. Biz çok uzağız bu duruma. Dünkü maça çıkan takımda 4 tane yerli oyuncu vardı. Bu oldukça Anadolu takımlarının rekabet ortamı daha da azalıyor. Oyuncu sınırlaması olduğu zaman durum sıkıntılaşıyor. Biz Antalyaspor olarak sınıf atlamak istediğimizde 3-4 transfer olur. Bunlara da çok fazla para ödemek zorunda kalırız. Yurt dışında iyi oyuncu getirmekte sıkıntı çekeriz. Osmanlıspor’da N’diaye diye bir futbolcu var. Bu oyuncuyu kulüp 1,5 sene önce 400 bin EURO’ya aldı. Bu bir kumardır. Tuttuğu zaman çok iyi olur. Bence alt yapı çok önemli. Kulüp içerisinde kendi kararları doğrultusunda öyle olmalı. Kuraldan çok, ben şöyle görüyorum. İtalya’da Atalanta kulübünü ziyaret ettim. At yapısı dünyada çok güçlü bir takım. 28 oyuncudan 6 tanesini alt yapıdan çıkarmış durumdalar. Onlar hiçbir Türk takımının yapamadığını İtalya’da yapmışlar. Oyuncu sınırlaması olmadan yapmışlar. O sınırın aslında açık olması bizim gibi alt yapıyı düşünen takılar için daha iyi. Çünkü satılan oyuncularla alt yapıya katkı vererek daha iyi işler yapabilirsiniz. Biz alt yapının Barcelona alt yapı sorumlusunu getirdik. Alt yapının daha güçlü olması sınırların açık olmasına bağlı. Bir yetenek çıkıyor Ankaragücü’nden oyuncu kapış kapış gidiyor. Sınır gelirse bu durum tersine dönebilir. Benim düşüncem sınırın açık kalması” cevabını verdi.

Program sonunda Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk’e onursal üyelik ve plaket verildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.