Öztürk: “Antalyaspor İki Senede Avrupa’da Olacak”

Ali Şafak Öztürk iddialı açıklamalarda bulundu…

Öztürk: “Antalyaspor İki Senede Avrupa’da Olacak”
24 Haziran 2016 16:02

Antalyaspor’da 30 Haziran’da gerçekleşecek Olağanüstü Genel Kurul’da başkanlık için aday olan tek isim olan Ali Şafak Öztürk iddialı açıklamalarda bulundu.

Seçilmesi halinde Antalyaspor’u güzel günlerin beklediğini söyleyen Öztürk, “İlk senemizde doğru planlarla ve hamlelerle kritik bir yıl olacak. İlk yılı iyi bir taban ve sistem oluşturmak için düşünüyoruz. Ondan sonraki yıllarda da kalıcı başarılar yakalamak için bir takım ve altyapı oluşturmak, sportif başarıların temellerini atmak amacındayız” diye konuştu.

Başkan adayı olmasını politik nedenlere bağlanmasının üzüntü verici olduğunu belirten Ali Şafak Öztürk, bir yerlere politik nedenlerle gelenlerin aynı şekilde gittiğini ifade etti.

Politikayla işinin olmadığını vurgulayan Öztürk, ” Ben bir, iki kişinin söylemesi ile hareket etmem. Baya bir kişinin konuşması, yönlendirmesi ve planlayarak bu işe inanmam gerekiyor. Bunların hepsi olmasa biz demokratik yapı olmayan bir durumda sıkıntı yaşarız. Bu şekilde gelen insanlar aynı şekilde gider. Bir iki kişiden değil belli bir kesimden destek alarak geliyoruz. Antalyaspor’u yöneten, Antalyaspor’u sevenler, geleceğe inananlar tarafından destek görüyorum. Bu durumu sadece politikayla ilişkilendirmek bile çok sakıncalı bir durum” dedi.

Antalyaspor’un eski başkanlarından Hasan Akıncıoğlu’nun kendisini desteklediğini çekinmeden dile getirdiğini hatırlatan başkan adayı Öztürk, kendisinin yönetici olduğu dönemde Hasan Akıncıoğlu’nun başkan olduğunu kaydetti.

Akıncıoğlu’nu çok sevdiğini dile getiren Öztürk, “O da gördüğümüz kadarıyla bizi seviyor. Bize desteği var ki bu da gayet normal. Çünkü bana inanıyorlar. Daha iyi yerlere geleceğine inanıyorlar kulübün. Bu inanç olduktan sonra da desteklerini vermemeleri zaten yanlış olur ki sağ olsunlar gerçekten net açıkladılar ne yapacaklarını, kulüp için ne yapabilirizi tartışacağız.” şeklinde konuştu.

Sportif başarıların futbol için her zaman önemli olduğunu söyleyen Ali Şafak Öztürk, göreve gelmelerinin ikinci senesinde Antalyaspor’un şampiyonluğa oynayacağını söyledi.

Başkan olduğu zaman Antalyaspor’u çok güzel şeylerin beklediğini aktaran Öztürk, “Sportif başarı futbolda her zaman önemlidir. Ben ikinci senemizden itibaren özellikle şampiyonluk yarışında olan bir takım kurmak istiyorum. 1-2 kez değil her sezon tekrarlamak istiyoruz. Şampiyonluk yarışında olan bir takım kurmak istiyoruz. Bu çok kolay bir şey değil ama bunu yapabilmek bir amaç ve hedef olacak bizim için. Bunun da alt yapısını oluşturmak için var gücümüzle çalışacağız. Stadyum ile de çok sayıda projemiz var. Başkan olduğum zaman da projelerimi açıklayacağım” ifadelerini kullandı.

Daha önce Fenerbahçe’yi desteklediğini inkar etmeyen Ali Şafak Öztürk, bu yola kafalarını koyuyorlarsa her şeylerinin Antalyaspor’un olduğunu ifade etti.

Asla önceki geçmişini saklamadığını belirten Öztürk, “Saklasam komik olur zaten. Baktığınız zaman bir Anadolu şehrinde en azı yüzde 80-90’ı üç büyükleri destekliyor. Ben Antalya doğumlu da değilim, ben Mersin doğumluyum. 3 senedir bu şehirde yaşıyorum. Bu şehri seviyorum. Antalyaspor’u seviyorum. Antalyaspor’un başarı seviyesinin yüksek olduğuna inandığım için bu işi seçiyorum. Belirli hedefler var ve burada yapacağız. Fenerbahçe artık bir kenarda oluyor. Bundan sonra sadece Antalyaspor var. Ben her şeyimi veriyorum Antalyaspor için. Fenerbahçe’nin kazanmasını istemem ya da başka bir şey. Artık öyle bir ihtimal yok. Biz bu yola kafamızı koyuyorsak zaten her şeyimiz Antalyaspor olmuştur” diye konuştu.

Seçimden sonra görevi alacakları için bu seneyi kayıp olarak değerlendiren Öztürk, ikinci senelerinde Avrupa kupalarına katılabilecek bir takım oluşturacaklarını söyledi.

Eğer göreve gelirse görevi geç alacağını hatırlatan Ali Şafak Öztürk, “O yüzden bu seneyi kayıp yıl olarak görüyorum. Bu sene kontrolümüzde olmayacak bazı şeyler. Hem benim mali yapıyı oturtmam lazım, bütçe yapısını oturtmam lazım. Futbolculardan elden çıkarmamız gerekenler var. 50 tane futbolcu var. Tüm bunlar olduğu için şu anda ben öyle büyük hedefler koymaktan çekiniyorum bu sene için. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu sene ilk 6 içerisine girersek bizim için çok büyük başarı olur. İkinci senemizde Antalyaspor kesinlikle Avrupa kupalarına katılacak. Ben bunu çok istiyorum” dedi.