Özdemir’den Mali Yapılandırma Açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, kulüplerin mali yapısı hakkında açıklamalar bulundu.

Özdemir’den Mali Yapılandırma Açıklaması
6 Ağustos 2019 20:28

NTV’de yayınlanan programda konuşan Nihat Özdemir, kulüplerle el ele vermeleri durumunda zorlukları aşacaklarını ve Bankalar Birliği’nin desteğini de düşünüldüğünde bu işin altından kalkacaklarına inandıklarını kaydetti.

bEIN Sport ile ile gerekli anlaşmanın sağlandığını söyleyen Özdemir, bugün kendilerine ödeme yapıldığını ve kendilerinin de kulüplere ödeme yaptıklarını ifade etti.

Bankalar Birliği’nin yapmış olduğu yeniden yapılandırmada yöneticiler ve başkanların sorumlu veya kefil olabildiklerine değinen Nihat Özdemir, gelirlere bakıldığını ve ona göre harcama limiti verildiğini aktardı.

Uyum içerisinde çalışarak kulüpleri mali disipline getirmeye çalıştıklarını vurgulayan TFF Başkanı, “18 takımlı bir ligiz. 10 kulübün yapılandırmaya ihtiyacı yok. Hepsi 8 takım. Diğer 10 takımda sıkıntı yok. Yapılandırma istemiyorlar. Kasımpaşa, Başakşehir, Sivasspor şirket… Gençlerbirliği şirket… 10 takımın yeniden yapılandırmaya ihtiyacı yok. Fenerbahçe, Antalya, Konya görüşmeler devam ediyor. Tahmin ediyorum 15-20 gün içinde bu 8 takımın yapılandırması yapılacak ve bu iş bitecek” diye konuştu.