Oyuncular Azra’yı Ziyaret Etti

Oyuncular Azra’yı Ziyaret Etti
18 Kasım 2015 16:18

Antalyasporlu futbolcular ve 07 Gençlik taraftar grubuna mensup 30-40 kadar taraftar, Tay-Sachs hastası Azra Cunduz’u ziyaret etti.

07 Gençlik taraftar grubunun organizasyonu ile yapılan ziyarete Antalyaspor takımını temsilen Cem Deda, Süleyman Sincar, Yusuf Şimşek, Sakıb Aytaç, Serdar Özkan, Ömer Kandemir, Zeki Yıldırım ve Jean Makoun’un geldiği görüldü.

Azra Cunduz’un annesi Derya Cunduz, Azra’nın bir yaşına gelene dek normal çocuklar gibi sağlıklı bir çocuk olduğunu belirtti. Bir yaşından sonra nöbet geçirdiğini ve geçirdiği nöbet sonrasında oturma Azra’nın oturma özelliğini kaybettiğini söyleyen anne Cunduz, nörolojide Azra’ya Tay-Sachs teşhisinin konulduğunu söyledi.

Doktorların 4-5 yaşına kadar ömür biçtiği ve  zamanla yaşamsal fonksiyonlarını da kaybederek tamamen bitkisel hayata bağlı yaşayacağını söylediklerini belirten Derya Cunduz, zamanının kısıtlı olduğunu ve kızını kaybetmek istemediğini dile getirdi.

Bu hastalık teşhisinden sonra birçok haber kanalına çıktıklarını ve birçok aile ile tanıştıklarını söyleyen Cunduz, son bir ay içerisinde beş ailenin de Tay-Sachs hastalığı sebebiyle kendileriyle iletişime geçtiğini söyledi.

Derya Cunduz, “Enzim eksikliği olarak bilinen Tay-Sachs hastalığı, zamanla organları iflas ettiriyor. Azra şu an üç yaşında ve ben onu kaybetme korkusunu her gün yaşıyorum. Ölmek çok kolay fakat her gün yeinden ölmek çok daha zor. Azralar yaşasın, bu hastalığın tedavisi çıksın istiyorum. Ben Azra’yı kaybetmek istemiyorum. Kaybetmeyeceğime de inanıyorum. Azra artık görme yetisini de kaybetti ve ağızdan da beslenemiyor. Bir anne olarak böyle beklemek çok zor. Bugün mü yoksa yarın mı bir şey olacak korkusuyla artık yaşamak istemiyorum. Hiçbir masraf devlet tarafından karşılanmıyor. Sadece eşim çalışıyor ve tek maaşla Azra’nın gidelrerini karşılamakta zorlanıyoruz. Bir dernek olsaydı belki bu masraflar daha kolay karşılanabilirdi. Bizim tek isteğimiz Tay-Sachs hastalığı adına bir dernek kurulması ve bu çocukların nefes alabilmeleri için bazı masraflarının dernek aracılığıyla devlet tarafından karşılanması.” dedi.

Baba Mehet Cunduz ise hastalığı öğrendiklerinde dünyalarının başına yıkıldığını söyledi. Aile olarak tüm amaçlarının devletin bu hastalığın üzerine düşmesini ve araştırılmasını sağlamak olduğunu belirten Baba Cunduz, Dünya genelinde milyonda bir göülen bu hastalık için seslerini duyurmak istediklerini söyledi.Azra’nın Antalya’da tek, Türkiye’deki ise yaklaşık yirmi çocuktan biri olduğunu belirten Mehmet Cunduz, Tay-Sachs hastalığı ile ilgili bir dernek kurulup o dernek himayesi altında organizasyonlar düzenlenmesini ve Tay-Sachs hastası çocuklara ve ailelerine yardımcı olunmasını istedi.

Ayrıca hiçbir kurum, kuruluş ya da partinin adamı olmadıklarını ve tek amaçlarının hastalığa dikkat çekmek olduğunu söyleyen Mehmet Cunduz, Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek aracılığıyla TFF’ye ve Yıldırım Demirören’e seslenerek bu hafta oynanacak olan maçlarda takımların sahaya Tay-Sachs hastalığına dikkat çekmek için pankartla çıkmaları talebinde bulundu.

Antalyaspor kulübü adına konuşan Yusuf Şimşek ise aileyi bu hafta oynanacak olan Galatasaray maçına davet ederek, kendilerini ağırlamak istediklerini ve Azra bebeğin tedavisi için aileye maddi ve manevi destek sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Öte yandan Cunduz Ailesi, Antalyasporlu futbolculara ve basın mensuplarına “Yanımızda olan herkese minnettarız” baskılı tshirt hediye ederken, futbolcuların Azra’nın hastalığı karşısında oldukça duygulandıkları görüldü.

Yusuf Şimşek ve futbolcular da Azra bebeğe oyuncak ile forma hediye etti.