Önce Kaleni Savunacaksın

4 Kasım 2019 07:56

Evren İlkdoğan yazdı…

Beşiktaş maçına da yine şok 2 golle başladık. Herkesin aklına Gençlerbirliği maçı geldi, çok şükür korkulan olmadı ve ikinci yarı takım toparlandı ama puan almaya yetmedi bu yarıdaki oyun.

Alt liglerde bile bu tarz hataları futbolcular nadiren yaparken, sene başından beri Antalyaspor’un yediği gollerin yarısı bireysel hatalardan geldi. Bülent Korkmaz ve ekibi buna bir türlü önlem alamıyor. Takım her hafta daha da demoralize oluyor. Şu bir gerçek ki, ligin en kötü defans hattı şu anda Antalyaspor’da ve devre arasında bu mevkiye 1-2 takviye şart. Aksi takdirde ligin ikinci yarısında kendimizi ummadığımız yerlerde bulabiliriz.

Bülent Korkmaz için Rizespor maçının kırılma anı olduğunu düşünüyorum. Bu deplasmandan puan veya puanlar alamazsa Antalyaspor macerası bitecek gibi görünüyor. Zira sonrasındaki 2 haftalık milli ara yeni hocanın takımı hazırlaması açısından ideal gibi görünüyor.

1.5 senelik döneminde Bülent Korkmaz’ı burada doğrularında alkışladım, hatalarında da eleştirdim. İstikrardan yana biri olarak Bülent Korkmaz’ın ne olursa olsun sene sonuna kadar takımın başında olması gerektiğini düşünenlerdendim. Malatyaspor maçının sonrasında yaşananlardan dolayı camiayla gönül bağını kopardığını ve bunu eski döndürmesinin kolay olmadığını düşünüyorum. Umarım kendisinin de her zaman vurguladığı gibi mücadele eder, tekrar takımını ayağa kaldırır ve camia ile barışır.

Rizespor deplasmanı, Antalyaspor için krizden çıkmak için büyük bir fırsat. Ligdeki makas açılmamışken bu deplasmandan alınacak 3 puan yeniden yukarıya doğru ivme yakalamaya yardımcı olacaktır. Bu gibi durumlarda geçmişte her zaman iyi kenetlendik ve bu maçta da hem takımın hem de tribünlerin Rize’de reaksiyon göstereceğini düşünüyor,sabırsızlıkla cumartesi gününü bekliyorum.