Nafiz Tanır O İddialar Hakkında Konuştu

Antalyaspor A.Ş. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Nafiz Tanır, Ali Yılmaz’ın kendisine yönelttiği suçlamalara da cevap verdi…

Nafiz Tanır O İddialar Hakkında Konuştu
10 Ocak 2018 20:53

Bugün düzenlenen Antalyaspor A.Ş. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Nafiz Tanır, Ali Yılmaz’ın kendisine yönelttiği suçlamalara da cevap verdi.

Ali Yılmaz’a “Sen, beni eskiden beri tanıyorsun. Sen Vakıf başkanıydın, Gencer’den şikayetçiydin. Sana ‘Gel, başkan ol’ dedik, gelemedin, görevden kaçtın.” dedi.

Ali Yılmaz’ın Antalyaspor Vakfı’nın sorunları çok iyi bildiğini kaydeden Nafiz Tanır, “Vakıf başkanı olduğun dönemde, işlettiğin petrol istasyonunda bayrak parası aldığını bana söylüyorlardı. Elimde kanıt yoktu bilmiyorum. ‘Oraya kira ödüyorsun, üst hakları sende, bayrak parası almışsın’ diyorlardı. Kaç paradır bu bayrak parası bilmiyorum. Aldın mı, almadın mı onu da bilmiyorum. Bu konuşuluyordu ancak ben buralarda çıkıp hiçbir zaman konuşmadım. Çünkü bilmediğim şeyi konuşmadım. Ama bildiğim bir şey var, herhalde bunların çoğu doğruymuş çünkü orada ortaksın. Burada çok küçük bir hissen var.” şeklinde konuştu.

Ali Yılmaz’ın Antalyaspor Vakfı’na ait arazide bulunan Saraçoğlu Petrol’de imza yetkisinin de bulunduğunu hatırlatan Nafiz Tanır, Ali Yılmaz’ın Antalyaspor Vakfı üzerinden ticaret yaparak kendisine rant sağladığını iddia etti.

Öte yandan Nafiz Tanır’ın Ali Yılmaz’a yönelttiği suçlamanın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı veritabanının yanı sıra ATSO’da da kayıtları aşağıdaki gibi görüntülendi. Belgelere göre Tanır’ın iddialarının doğru olduğunu ve Ali Yılmaz’ın 100 TL tutarında dört hisse ile Saraçoğlu Petrol Ürünleri Tic. Ltd. Şti’ye ortak olduğu, ayrıca Yılmaz’ın aksi karar alınıncaya dek Saraçoğlu Petrol üzerinde “Temsile Yetkili Müdür” olduğu görüldü.