Nafiz Tanır’dan Antalyaspor A.Ş. Açıklaması

Antalyaspor Kulübü Derneği Nafiz Tanır, Kanal V’de yayınlanan Spor Aktif programına konuk oldu …

Nafiz Tanır’dan Antalyaspor A.Ş. Açıklaması
15 Ocak 2018 22:26

Antalyaspor Kulübü Derneği Nafiz Tanır, Kanal V’de yayınlanan Spor Aktif programına konuk oldu.

Başkan Nafiz Tanır, Antalyaspor A.Ş ilk kurulduğu zaman hisse oranlarının çok farklı olduğunu, birçok kurumun Antalyaspor A.Ş.’de hissesi olduğunu ve ilerleyen zamanda çeşitli hisse dağılımı ve hisse artışlarıyla derneğin elindeki hisselerin fazlalaştığını söyledi. Daha önceden olduğu gibi belli oranlarda hisselerin ayrılmasında fayda olduğunu açıklayan Nafiz Tanır, Antalyaspor Kulübü Derneği hisseleri konusunda ise ancak genel kuruldan çıkacak karar doğrultusunda karar alınabileceğini dile getirdi.

Futbolun Antalyaspor A.Ş. kanadında yönetildiğini belirten Nafiz Tanır, dernek yönetimi olarak kendilerinin yalnızca yönetim kurulu seçimlerinde etkili olduğunu, onun dışında herhangi bir söz hakları bulunmadığını açıkladı. Tanır,  şu an Antalyaspor Kulübü Derneği olarak Antalyaspor A.Ş.’ye bir yönetici yollasalar dahi bunun kağıt üzerinde olacağını ve bir fonksiyonu bulunmayacağını belirtti.

Ali Şafak Öztürk yönetiminde Antalyaspor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı İsmail Bilal’in de bulunduğunu belirten Tanır, kendisinin bir süre sonra yönetimden ayrıldığına dikkat çekerken, şu anki yönetimde de hukuki bir temsil olmasa dahi Ziya Erbaş’ın dernek adına mevcut yönetimde bulunduğunu aktardı.

Yapılması gereken şeyin öncelikle Antalyaspor Kulübü Derneği’nin faaliyetlerini arttırmak olduğunu belirten Tanır, bunun ardından Antalyaspor Kulübü Derneği’nin gerçek manada anonim şirkette söz hakkı edinebileceğine dikkat çekti.

Tartışmalara ve Ali Şafak Öztürk’ün istifasına yol açtığı belirtilen moloz dökümü alanına açıklık getiren Nafiz Tanır, bu alanın Antalyaspor için yaratılmış sabit ve uzun vadeli bir gelir kaynağı olduğunu söyledi. Tanır, bu alanın ilk önce kendilerine amatör branşlarla ilgilendikleri için önce 40 daha sonra 1000 dönüm olmak üzere verildiğini, kendilerinin ise bir hafta içerisinde prosedürleri tamamlayarak 2 Ağustos’ta 40 dönümlük yeri, eylül ayında da 1000 dönümlük alanın  Antalyaspor Sportif İşletmeleri A.Ş.’ye devredildiğini belirtti.

Şirketin faaliyete geçmemesi sebebiyle ortada spekülasyonların döndüğünü aktaran Nafiz Tanır, kasım ayında bu alanların doğrudan kendilerine devredilmesi talebinde bulunulduğunu, dernek olarak da bu kararı hızlı şekilde geçirdiklerini fakat bu işin nedense hiçbir zaman gerçekleşmediğini savundu.