Millilerin Nefesi Yetmedi

A Milli Erkek Takımımız, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynadığı son maçında Letonya’ya mağlup oldu …

Millilerin Nefesi Yetmedi
7 Eylül 2017 23:00

Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda D Grubu’nda yer alan A Milli Erkek Takımımız, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynadığı son maçında Letonya ile karşılaştı.

A Milli Erkek Takımımız mücadeleye Kenan Sipahi, Melih Mahmutoğlu, Cedi Osman, Barış Hersek ve Semih Erden beşiyle başladı. Dış atışlarda iyi bir yüzde yakalayan Letonya, ilk çeyreği de 24-22 önde tamamladı. İkinci çeyreğin başında hücumdaki üretkenliğini sürdüren Letonya, devre sonunda soyunma odasına 47-38 önde giden taraf oldu.

Üçüncü periyotun başında millilerimiz topu pota altında Semih Erden’e indirerek hücum ederken, Cedi ve Doğuş ikilisiyle basketler buldu. Son bölümde Cedi Osman ile 4, Semih Erden ile de 3 sayı bulan Ay Yıldızlılarımız, oyuna da ortak oldu. Periyotu 69-63 geride kapatan millilerimiz, Erkan Veyseloğlu’nun turnikesi ve Melih’in de basketiyle durumu 69-67’ye getirdi. Son bölümü büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmadan millilerimiz 89-79 mağlubiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla Ay Yıldızlılarımız D Grubu’nu dördüncü sırada tamamlarken, C Grubu’nun lideri İspanya ile Son 16 mücadelesinde eşleşti. A Milli Takımımız ile İspanya arasındaki mücadele, 10 Eylül Pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.