Kulüpler Birliği’nden Zarar Açıklaması

Kulüpler Birliği Vakfı, yaşanan maddi sıkıntılar hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Kulüpler Birliği’nden Zarar Açıklaması
14 Nisan 2020 17:15

Kulüpler Birliği Vakfı, Kovid-19 salgını nedeniyle yaşanan sıkıntılar hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Mart ayı içinde üç hafta oynanmasına rağmen yayıncı kuruluştan ödemelerin alınamadığı ve genel olarak yapılan değerlendirmede kulüplerin %30 zarar yaşadığı belirtilirken, kulüplerin futbolcu, menajerlik, teknik ekip vb sözleşmelerinde karşılıklı olarak mutabakata varmaya çalışacakları da açıklandı.

Karşılıklı mutabakatın sağlanamaması halinde ligler tekrar başlayana kadar bu süreci kapsayan sözleşmeler ve alacakların dondurulacağı kaydedilirken, oyunculara bununla ilgili tebligat gönderileceği kaydedildi.

Salgının Süper Lig kulüpleri üzerindeki etkilerini araştırmak için bir çalışma grubu kurulduğu aktarılırken, çalışma grubunun hazırladığı raporun tüm Süper Lig kulüp başkanlarıyla paylaşıldığı ve hazırlanan bu rapora göre kulüplerin diğer tüm sektörlerde olduğu gibi finansal açıdan çok büyük zararla karşı karşıya kaldığı vurgulandı.

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında bugünkü şartlara göre alınan tavsiye kararları şu şekilde:

-Kulüplerimiz içinde bulunduğumuz 2019-2020 sezonu futbolcu, menajerlik, teknik ekip v.b. sözleşmelerinde belirtilen ücretlerin yapılandırılması, uyarlanması ve dondurulması konusunda karşılıklı olarak mutabakata varmaya çalışacaklardır.

-Karşılıklı mutabakatın sağlanamaması halinde ligler tekrar başlayana kadar bu süreci kapsayan sözleşmeler ve alacaklar dondurulacak, oyunculara bununla ilgili tebligat gönderilecektir.

-Kulüplerin mevcut zarar hesaplamalarına göre yıllık ortalama %30 zarara uğradığı tespit edilmiştir. Liglerin akıbetinin belli olması ile her kulüp kendi zarar durumuna göre indirim rakamını uygulamaya koyabilecektir. Bakiye oyuncu ödemeleri ligler başladıktan sonra ödenmeye başlayacaktır.