Kötü Yoldayız

Süper Lig’in ilk Antalya derbisini kaybettik maalesef …

Kötü Yoldayız
30 Ağustos 2016 07:56

Berbat bir performans ile haftayı puansız kapadık. Süper Lig’in ilk Antalya derbisini kaybettik maalesef.

Bu kadar defansif oyuncunuz olursa takım geride kabul eder oyunu. Fazla defansif oyuncu ile sahaya çıkmak demek gol yemeyeceğiz anlamına gelmiyor. Bu kadar defansif oyuncu ile sahaya çıkarsanız, elinizdeki Eto’o gibi bir devi kullanamazsınız. Eto’o’ya topu kim götürecek? Yaratıcı oyuncu var mı sahada? Golümüzü bile Zeki attı ki defansif oyuncu olduğunu söylememe gerek yok. Bu kadar defansif oyuncuya rağmen iki gol yedik ayrıca. Zira oyunu geride kabul ederseniz illa ki bir hatanız olur ve rakip de bunu değerlendirebilirse gol veya goller bulur. Bugün bunu Barcelona, Real Madrid gibi takımlar, karşılarına çıkan defansif anlayışlı takımlara karşı bolca gol atarak gösteriyorlar zaten.

Oynadığımız oyun beni gelecek açısından oldukça fazla endişelendirdi. 2 haftada 1 puan alabildik. Tamam, hakemler bizi mahvetti iki haftada ama biz Antalyaspor isek hakemlere bunu yapacak ortamı bırakmamamız gerekiyor. Gol atmazsak ya da ikinciyi ve üçüncüyü atmazsak maalesef yiyoruz. Futbolun kuralı bu. Lakin biz Alanyaspor maçında ikinci golü atmayı hiç düşünmedik ki. Maçın ilk 15 dakikalık bölümünden sonra yoktuk sahada. Eto’o çok kötüydü. Top da alamayınca arada eridi gitti koskoca Eto’o.

Acilen önlemler alınmalıdır. Erken teşhis çok iyi bir şeydir. Morais sanırım nerede ne hata yapıldığını, hangi oyuncuları kazanması gerektiğini artık anlamaya başlamıştır. Anlasa iyi olacak yoksa sezon sonuna kadar anlamayan hocaları Antalyaspor camiası bolca gördü tarihte. Yol yakınken ne yapılması gerekiyorsa yapılmalıdır. Oyuncular 11’den mi kesilecek, kesilsin. Başkan ceza mı verecek, verilsin. Galibiyet sonrası nasıl prim veriliyorsa mağlubiyet sonrası da ceza kesilsin.

Bu hafta maalesef övgüyü hak edecek hiçbir oyuncu yoktu. Hiçbir şey yapmasa da deli gibi mücadele eden, kendisini paralayan, maçı kazanmayı çok isteyen oyuncu göremedim ben.

Haftaya Konyaspor maçı var. Birisi hem Morais’e hem de oyunculara bu maçın önemini taraftar, şehir ve puan cetveli açısından söylemelidir. Umarım hafta sonu mutlu bir şekilde ilk yazımızı yazabiliriz.