Kazanmalıydık

Selin Antalya yazdı…

Kazanmalıydık
3 Şubat 2020 08:55

Güzel bir Antalya havası, cumartesi günü ve maç saati 14:00. Taraftar istekli, hevesli ve coşkulu… Herkes geçen haftaki galibiyet motivasyonu ile maça geliyor. İçimde heyecan ve inanılmaz bir coşku var. Benim ise tek düşündüğüm; sonunda ligdeki aşağı sıralarda olma kabusunun bitiyor olmasıydı.

Sonra maç başlıyor ve ben çıkan kadroyu görünce şaşırıyorum. Ama asıl şaşkınlığım oyuncu değişikleri ile başlıyor. Çünkü Tamer hocanın oyundan çıkardığı futbolcular doğru ama oyuna aldıkları inanılmaz yanlıştı.  Özellikle de maçın bitmesine 15 dakika kala hepimiz oyuna hazır olmasa dahi Podolski girer de gol buluruz derken oyuna Doğukan’ı alması tam anlamıyla bizleri hayal kırıklığına uğrattı.

Doğukan’a gelecek olursak, milyonlarca gencin oynamak istediği takımda harika bir mevkide sana defalarca şans veriliyor. Sen ise en ufak bir gelişme göstermiyor, kendine en ufak bir katkı yapmıyorsun. Her maç bitkin, yorgun, isteksiz ve düşük performans sergiliyor, asla sana verilen şansı hak etmiyorsun. Tonlarca eleştiri alıyor ama performansını artıran bir gelişme, çaba göstermiyorsun. Ama ben seni değil, senin bu performansına karşılık seni oynatan ve destekleyen özel güce sitem ediyorum.

Blanco’ya gelecek olursak bize Malaga’dan transfer edildiğinde sosyal medyada Malaga taraftarları “Oh be sonunda kurtulduk” diye yazılar paylaştığında biz ne transfer ettik diye düşünmüştüm. Ligin ilk yarısında bu Malaga taraftarının neden kurtulduk diye sevindiklerini anlamıştık. Bu maçta da gördük ki yedek kalecimiz Ferhat Kaplan, Blanco yerine oynasa daha etkili olacaktı.

Tamer hocanın Yekta’yı oyundan alıp yerine Charles’ı oyuna alması doğru bir hamle miydi? Neden Hakan Özmert tercih edilmiyor, bu soru işareti yaratıyor. Peki ya Harun’un bu takımda forma şansı bulması için daha ne yapması gerekiyor? Her maç Bünyamin gibi o da verilen görevi en iyi şekilde yapıp, azim ve hırsla koşturuyor ama asla forma şansı bulamıyor. Elinde Ufuk var, Harun var, Hakan var, Podolski var sen hiçbirine şans vermiyor gidip Doğukan’ı, Charles’ı alıyorsun. Kusura bakma Tamer Hoca ama doğru zamanda doğru futbolcuları çıkarıp yanlış futbolcuları aldığın için 3 puan alacağımız maçta maalesef 1 puan alarak kabul etmek zorunda kaldık.

Bana göre bardağın dolu olan tarafları da vardı tabi. Özellikle Bünyamin takım adına çok güzel işler yaptı. Kaleye gidecek ve gol olabilecek bir pozisyonu engelledi, azimliydi, istekliydi. En önemlisi 90 dakika o formayı hak etti ve umut vaat etti. Ayrıca son 2 haftadır kalemizde gol görmüyor olmamız beni umutlandırıyor. İnanılmaz güzel gelişmeler yaşıyoruz.

Önümüzdeki Kayseri galibiyeti ile yolumuza devam edip, evimizde Fenerbahçe galibiyeti ile çıkış yakalayacağımız düşüncesindeyim. Bu doğrultuda hem takıma hem de Başkan Ali Şafak Öztürk’e inancım tamdır. Çünkü #BizAntalyasporuz.