Kaldığımız Yerden Devam

Geçtiğimiz sezon devre arasında yaşanılan kaos, maddi sıkıntı ve idari belirsizlik ortamı bu sezonun başlangıcında da aynen devam ediyor…

Kaldığımız Yerden Devam
15 Ağustos 2018 08:55

Antalyaspor bildiğimiz gibi…

Geçtiğimiz sezon devre arasında yaşanılan kaos, maddi sıkıntı ve idari belirsizlik ortamı bu sezonun başlangıcında da aynen devam ediyor. Geride bıraktığımız sezonun devre arasında takımın başına getirilen Hamza Hamzaoğlu’nun takım içinde sağladığı birlik beraberlik ve kenetlenme neticesinde iç sahada tribünlerin de desteği ile alınan galibiyetler sonucunda Spor Kamuoyunun dile getirdiği “Antalyaspor Küme Düşer” düşüncesi ligin sonucunda gerçekleşmemiş, yaşanılan bu kenetlenme ile alınan olumlu netice bu sezon göreve gelen Bülent Korkmaz’a rehber olmuştur.

Bülent Hoca takımda mevcut olan sıkıntıları bilerek göreve gelmiş, başarılı geçen futbolculuk kariyerinin aksine, başarısız olan Teknik Direktörlük kariyerine belli bir aradan sonra risk alarak devam edip kendisini ispat etme düşüncesi ile göreve başlamıştır. Bu noktada Bülent Korkmaz’a Antalyaspor Camiasında yer alan herkesin desteğini göstermesi mühimdir.

Geçtiğimiz sezon devre arasında takımda başlayan yaprak dökümü, bu sezon başında da takımın iskelet oyuncuları ile devam etmiş, ayrılan bu oyuncuların karşılığında 2 dış transfer ve alt yapıdan A Takıma alınan genç oyuncularla Kulübün son yıllarda yaşadığı hareketli transfer dönemlerinin artık geride kaldığı mesajı verilmiştir. Kulübün içinde bulunduğu mevcut maddi şartlarda bu durum her ne kadar anlayışla karşılansa da, gerçekleşen iki dış transferin lisans parasının yatırılamayıp, sezonun ilk maçını kaçırmasının hiçbir kabul edilebilir tarafı yoktur. Ülke ekonomisine katkısı belli bir noktada olan Antalya gibi bir şehirde, Antalyaspor’un lisans parasını bulup yatıramıyor olması bu kulübü yöneten kişilerin kesinlikle açıklaması gereken bir husustur. Kendilerinin kulübe her ne kadar mali kaynak, mali destek yaratma konusunda yapmış oldukları çalışmalar olsa da, bu çalışmaların hangi durumda olduğu, varsa bitmiş bir çalışmanın, anlaşmanın Antalyaspor Kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir.

Bu yaşanılan kriz sürecinde takım Bülent Hoca önderliğinde 3 kamp dönemi gerçekleştirmiş, bu kamp dönemlerinde takım içindeki samimi arkadaşlık ortamı korunup daha da geliştirilerek takım sezonun ilk maçı için Kayseri’de Kayserispor’a karşı sahaya çıkmıştır.

Bülent Hoca deplasmanda kendi yarı sahasına kapanan, kaptığı toplarla hızlı hücumu, kontra atak futbolunu değil, kazanılan toplarla pas yaparak set oyunu düşünen bir Antalyaspor düşüncesinde.

Maçın ilk bölümünde yenilen gol, takımın bir kaçının dışında isteksiz görüntüsü, rakip sahaya takım halinde hücum yapılamaması ve ilk yarının sonlarına doğru gerçekleşen kırmızı kart beni şahsen ekrandan uzaklaştırma düşüncesine itti.

İkinci yarının ilk bölümünde Kayserispor’un oyunu rölantiye alması ile biraz hareketlilik göstersek de, Kayserispor’un yapmış olduğu oyuncu değişikliği ile gerçekleştirdiği hücum pres ve bizim yapmış olduğumuz pas hataları, topu ayakta tutamayıp sahip olunan topu gelişi güzel uzaklaştırma neticesinde yenilen ikinci gol ve sahada görev alıp şans bulan Birkan, Doğukan, Osman ve Drole’un bizleri az da olsa tebessüm etmemize sebep olması gelecek maçlarda takımın geneli için deplasman da puan ve puanlar için ümit vermese de, iç saha da taraftar desteği ile birlikte alınacak galibiyetler ve puanlarla lige bu sezon tekrardan tutunabileceğimiz umuduna ve düşüncesine beni yönlendirmiştir.

Konyaspor maçında tüm camianın bu takımı bağrına basıp, desteğini kesmeden sürdürmesi temennisi ile…