Kadro Zaafiyeti

10 Aralık 2019 08:27

Evren İlkdoğan yazdı…

İç sahada bir maçı daha kaybederek krizi daha da derinleştirdik. Ligin devre arasına en azından 15-16 puanla girmek, bizim açımızdan çok önemli. Kalan 3 haftada mevcut kadroyla bunu başarabilecek miyiz? Cevabını ancak maçlar bittikten sonra verebiliriz sanırım.

Gelelim Trabzonspor maçına… Maç önü objektif olarak baktığımız zaman, maçın favorisi Trabzonspor’du. 20 bini aşkın taraftar, Antalyaspor’un puan veya puanlar alması için tribünleri doldurmuştu. Kötü gün dostu işte böyle olur. Maça gelen tüm renktaşlarımı şahsım adına tek tek tebrik ediyorum.

Maçın başında daha ne olduğunu anlayamadan,Celustka’nın zamanlama hatası sonucu topa müdahale edememesi neticesinde maça 1-0 mağlup başladık. Sonrasında skoru Celustka ile dengeledik. Hakemin yanlış korner kararıyla gelişen atakta yine kademe hatasıyla mağlup duruma düştük. Üstüne Eren Albayrak’ın pozisyon hatasıyla maç 3-1 olunca, kalan süre formaliteden öteye gitmedi.

Antalyaspor’un geçmiş maçlara göre iyi oynadığını söyleyebiliriz ama defanstaki amatörce hataların üzerine ileride de beceriksizlik eklenince sonuç kaçınılmaz oluyor.

Tomas bu maçta Doğukan’ı çıkarıp tam hazır olmayan Amilton’u neden oyuna aldı, ben anlam veremedim. Gelson Dala’yı tamamen gözden çıkardığını düşünüyorum bu hamlesinden sonra.

Hücumda Gustavo Blanco çalışkandı ama bu takımın aradığı forvet olmadığını kanıtlarcasına kaleye doğru dürüst bir şut çekemeden maçı tamamladı.

Sene başında eğer Gustavo Blanco’nun yanına iyi bir bitirici golcü transfer edilseydi belki şu anda Gustavo’dan da iyi şekilde faydalanıyor olabilirdik. Transfer eksik ve yanlış yapıldı ve bunun sıkıntısını tüm camia olarak maalesef şu anda çekmekteyiz.

Mukairu profesyonel kariyerinin ilk sezonunu oynuyor ve böyle büyük bir misyon yüklenmesi ona da ağır geldi. Altını çizerek söylüyorum,çok büyük potansiyeli var evet ama bu kadronun 11 oyuncusu olması için şu anda yeterli tecrübesi yok.

Stoper mevkisi yine aynı şekilde sıkıntı yaşadığımız bir yer. Devre arası bu mevkiye de transfer şart. Alternatif olarak kalan 3 maçta bu mevkide Chico veya Salih’in değerlendirilmesi şart gibi görünüyor.

Önümüzdeki 3 maçta alınacak 3-4 puan umutlarımızı yeşertir ve 4-5 nokta transferle toparlayabiliriz.

3 maçtan puansız ayrılırsak da bence bir mucize beklemekten başka bir şey kalmayacak elimizde ligin 2. yarısı için.

Son dönemin en sıkıntılı sezonunda 3 maç daha sabır diyorum tüm renktaşlarıma. Sonrasındaki sürecin ise hep beraber takipçisi olacağız ve bu hengameden inşallah hep beraber çıkacağız.