İstanbul Medyasından Antalyaspor Özrü

Fanatik yazarı Nilay Yılmaz bugünkü yazısında Beşiktaş’ın Antalyaspor’dan Eto’o’yu transfer etme girişiminde yaşanan gerilimden dolayı kırmızı beyazlı ekibimizden özür diledi…

İstanbul Medyasından Antalyaspor Özrü
12 Ağustos 2016 13:16

Fanatik yazarı Nilay Yılmaz bugünkü yazısında Beşiktaş’ın Antalyaspor’dan Eto’o’yu transfer etme girişiminde yaşanan gerilimden dolayı kırmızı beyazlı ekibimizden özür diledi.

Bugünkü yazısına “Özür dilerim Antalyaspor!” başlığı atan Yılmaz, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın yaptığı açıklamayla çifte standart takındığını itiraf ettiğini kaydetti.

Sosa yüzünden Milan’ı eleştiren Beşiktaş taraftarının büyük çoğunluğunun şimdi Antalyaspor hakkında demediğini bırakmadığına dikkat çeken Yılmaz, yazısını, “Ben, Beşiktaş taraftarı olarak “takımımın çıkarları” deyip yanlışı görmezden gelmiyorum ve kendi adıma Antalyaspor Kulübü’nden özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Fanatik’te yayınlanan Nilay Yılmaz’ın “Özür dilerim Antalyaspor!” yazısının tamamı şu şekilde:

“Özür dilerim Antalyaspor!

Fikret Orman
’ın maşallahı var. Kamera gördükçe konuşuyor, konuştukça coşuyor, coştukça da daha çok konuşuyor… Üstelik üslubu da çok fena! Hafta başında
Adriano
’nun imza töreninde yine çok ‘samimi’ açıklamalar yapmış Başkan. Aynı olaylar karşısında nasıl çifte standart takındığını da itiraf etmiş böylece. Ona göre Milan’ın, Sosa’yı ‘ayartma’ya çalışması “ahlaken ve hukuken suç”, ama Beşiktaş’ın çıkarının söz konusu olduğu Eto’o’yu ‘ayartma’ girişimi “anti-ahlaki bir iş” değil…

Yaklaşık bir ay öncesine,
Gökhan Gönül
’ün imza törenine dönelim. Orman, törende birçok soruya yanıt vermiş, hatta
Sosa
’nın
Milan
’a gitmek istemesi konusunda çok sert sözler söylemişti (sert kısmını geçelim, bizi ilgilendiren kısmına bakalım): “…Bu kontratların gerekleri vardır. Karşı tarafı koruyan değil, bizi de koruyan tarafları vardır. O kontratların gereği neyse onu yapacağız. Bu nereye gidiyorsa oraya gidecek. Oyuncu, Milan’a gitmek istiyormuş. Kontratı olan bir futbolcuyla bizim ‘olur’umuz olmadan görüşülmesi ahlaken de suç, hukuksal olarak da suç…” Haklıydı bu eleştirilerinde Başkan. Ancak! Beşiktaş Kulübü, Milan’dan beklediği yaklaşımı, Antalyaspor’a göstermemiş maalesef.

‘Çık da gel’ ne demek?
Fikret Orman’ın, Adriano’nun imza töreninde, Eto’o konusunda söyledikleri kelimesi kelimesine şöyle: “Eto’o Beşiktaş’a gelmek istediğini ifade etti. Oradan ayrılacağını, ücretinin yüksek olacağını ifade etmiş Ahmet Nur Çebi Bey’e. Biz de ‘bakalım, nedir şartlar’ diye konuştuk. Şimdi Antalyaspor ‘bizle görüşün’. Biz hiçbir oyuncu için anti-ahlaki bir işe girmeyiz. Kim olursa olsun. Oyuncunun talebi ‘ben oradan çıkacağım’ olunca ‘çık da gel’ dedik yani biz. Şimdi ‘gelsin Beşiktaş bizle konuşsun’. Beşiktaş gidip ne konuşacak? ‘Merhaba’ diyeceğiz. 2 oyuncu ver, 3 oyuncu üstüne 3 milyon Euro, 5… Bizim böyle bir niyetimiz yok. Biz Eto’o’ylan ilgimizi çektik. Eto’o Antalyaspor’da kalsın, orada topunu oynasın. Bizim böyle bir ilgimiz yok. Çünkü böyle bir ilgimizi ifade etsek, ki ettiğimiz salise, yok Kerim Frei’yı verecekmişiz, üstüne…” Ne diyor Başkan? “Oyuncunun talebi ‘ben oradan çıkacağım’ olunca ‘çık da gel’ dedik yani biz”. Ne demek bu? “Bonservis problemini çöz de gel”.Milan da, Sosa’ya aynısını demedi mi? “Biz istenen bonservis bedelini vermeyiz, bonservis problemini çöz de gel” demedi mi?

Milan yapamaz, BJK yapabilir mi?
Milan’a bu yüzden kızıp, aynı davranışı sergilemek nasıl bir mantık ki?

Antalyaspor
, Beşiktaş’ı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu
ve
Etik Kurulu
’na şikayet edecekmiş. Başkan kameralar önünde Eto’o’yu “ayartmaya” çalıştıklarını itiraf etmiş.

Sosa yüzünden Milan’ı eleştiren Beşiktaş taraftarının büyük çoğunluğu, şimdi Antalyaspor hakkında demediğini bırakmıyor. Oysa! Her zaman haklı olamazsınız. Sosa konusunda haklıydınız, Eto’o konusunda haksız. Olaylar karşısında, her zaman sizin haklı olduğunuz çifte standart uygulayamazsınız. Size yapılmasını istemediğiniz şeyleri, başkalarına yapamazsınız. Yaparsanız sonuçlarına da katlanmak zorunda kalırsınız.

Ben, Beşiktaş taraftarı olarak “takımımın çıkarları” deyip yanlışı görmezden gelmiyorum ve kendi adıma Antalyaspor Kulübü’nden özür diliyorum.”