Hediye Ettik

Bu sezon puan aldığımız hemen hemen her maçta takımın sahaya yansıtmış olduğu hırs, azim, mücadele ve istek, Kazım Karabekir Stadyumu’nda yoktu…

Hediye Ettik
27 Kasım 2018 08:25

Kendi evimizde son oynadığımız Akhisarspor maçından sonra Erzurum deplasmanında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a da mağlup olarak bu sezon ilk kez iki maç üst üste kaybeden ve puan alamadan kente dönen takımımızda ve özellikle futbolcularımızda ciddi şekilde bir motivasyon kaybı olduğu aşikar.

Bu sezon puan aldığımız hemen hemen her maçta takımın sahaya yansıtmış olduğu hırs, azim, mücadele ve istek Erzurum Kazım Karabekir Stadyumu’nda sahaya çıkan hiçbir oyuncumuzda yoktu. Erzurum’da hava her ne kadar soğuk olsa da gördüğümüz kadarı ile zemin futbol oynamaya elverişliydi. Taraftarlarımız da tribündeki yerlerini alarak bu uzak deplasmanda takımı yalnız bırakmamış, kırmızı-beyaz Yivli Minareli bayrağımızı tribünde dalgalandırmış, takımımıza destek olmuşlardı.

Sahaya Bülent Hoca’nın ideal ilk 11’inden farklı olarak orta sahada ki en önemli oyuncumuz olan Hakan Özmert’in eksikliğinde kaptan Zeki ile, orta sahanın solunda ise kesik yiyen Doğakan Sinik’in yerine Souleymane Doukara ve forvet hattında da Mevlüt Erdinç’in yer alması ile birlikte önceki deplasman maçlarına nazaran beklenilenin aksine hücumda etkisiz bir şekilde başladık.

Hakan’ın cezalı olması neticesinde kaptan Zeki ne kadar doğru bir tercihse, kesik yemesi gereken isim Doğukan değil, sezon başından bu yana formsuz ve isteksiz olan Maicon olmalıydı.

Golü yediğimiz 76. dakikaya kadar ev sahibi Erzurumspor’un kontrolünde geçen bir müsabaka oldu ve hatta golden önce de ev sahibi ekip seyirci desteğini de arkasına alarak özellikle müsabakanın ikinci yarısında ciddi pozisyonlardan yararlanamadı. Rakip birçok gol pozisyonuna girmek ile birlikte, iki topu da direkten dönerken, rakibin hırsı ve azmi puan aldıkları son maçlarda olduğu gibi bu maçta da muhteşem taraftarları ile birlikte devam etti.

Yediğimiz gole kadar golün geleceği ikinci yarı çok net bir şekilde belli iken oyuna hiçbir şekilde müdahale etmeyen Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz, kalemizde golü gördükten 5 dakika sonra 81. dakikada oyuna Serdar Özkan ve Abdelaziz Barrada gibi hamle oyuncularını dahil ederek müdahalede çok gecikti.

Neticede sadece 1 şutumuzun çerçeveyi bulduğu kritik Erzurum deplasmanından en azından beraberlikle dönülmesini şahsen beklerken, Bülent Hoca’nın aynı Akhisar maçında olduğu gibi bu maçta da oyunu okuyamaması ve oyuna geç müdahale etmesi ile birlikte, ilk 11 tercihindeki yanlışlıklarını da hesaba katarsak, rakibin futbol olarak çok da iyi oynamadan, mücadelesi ve oyun disiplini ile birlikte bir puanı hak ederken, bizim aynı mücadeleden ve oyun disiplininden uzak olduğumuz bir müsabakada rakibe üç puan hediye ettiğimiz bir gün oldu.

Şimdi önümüzde ilk devrenin sonuna kadar oynayacağımız iç sahada Göztepe ve Fenerbahçe, dış sahada ise 2 hafta üst üste Bursaspor ve Evkur Yeni Malatyaspor müsabakaları var. Bu zorlu müsabakalar öncesinde takımın son durumu hiç umut vermiyor. Oynanan futbolda da ışık yok. Rakipler ise son iki haftada bizi yenen Akhisarspor ve Erzurumspor’dan daha güçlü ve kaliteli.

Bu hafta Göztepe karşısında 3 puan almamız da artık şart oldu. Biz ise hep olduğu gibi yine tribünde takımımıza destek vermeye, gırtlak patlatmaya dün olduğu gibi bugün ve yarın da devam edeceğiz.