Hakemi de Yenemedik

Himmet Güler yazdı…

Hakemi de Yenemedik
2 Mart 2020 10:59

Maalesef skandal kararları, verdikleri, vermedikleri, veremedikleri kararlar ile Türk hakemlik tarihine kara bir leke ile yapıştı FTA Antalyaspor – Fenerbahçe maçının hakemleri. Yıllar evvel Kadıköy’de de aynı tarz bir 3 puanımız gasp edilmişti. Hakem yine Fenerbahçe atana kadar oynattı maçı ve başarılı da oldu.

Maçın ilk yarısında Jahovic, Fenerbahçe ceza alanında resmen düşürüldü ama hakem efendi VAR incelemesine bile gitmeye tenezzül etmedi. Hakem bir yana, VAR uygulaması başındaki arkadaşlar ne iş yapar? Çağırdılar mı hakemi inceleme için? Türk futbolunun geleceği için hakemlerin VAR odası ile yaptıkları konuşma kayıtları her maç sonrası, aynı özetler gibi basına verilmelidir. Bunlar ortaya çıksın ki kimin kim olduğu, neyin ne olduğunu anlayalım.

Fenerbahçe golü öncesi top yan hakemin gözleri önünde taç çizgisini geçti. Ama hakemler kör oldu ve golü yedik.

Podolski tecrübesi ile sahaya etki etti. Aslına bakarsanız tam Sinan Gümüş’ün maçıydı ama maalesef cezalıydı. Takımın kart görme şekilleri çok amatörce. Hakeme itiraz edilir tabii ki lakin Hakan Özmert gibi itiraz şekli olmaz. Olursa cezayı yersiniz. Tepki ölçülü olmalı. Yerleri yumrukladığınız anda aslında takımı yumrukluyor oluyorsunuz.

Bu köşelerde zaman zaman Veysel Sarı’ya güvenmediğimi belirtmiştim. Maalesef maçın çoktan bitmiş olması gereken bir zamanda yediğimiz golde büyük hatası var kendisinin. Golün atıldığı yerde ağan da paşa da Veysel olmalı. Biz Diego’da bunu gördük zamanında. Oradan kafa ile gol yiyorsa takım, kimse kusura bakmasın ama o gol bizim defans göbeğimize yazar. Celustka o anda başka birisini marke ederken Veysel efendi kapıyı açıverdi.

Aslına bakarsanız ne maç ne tribün yazmak istemiyorum malum olaylardan dolayı. Gencecik kardeşlerimizi toprağa vermenin hüznü içindeyim. Hepsinin mekanları cennet olsun. Antalya tribünü de maç boyunca şehitlerimize sahip çıktı. Umarım akan kan durur, gencecik fidanlar ağaç olmadan kurumaz inşallah.